Last news in Fakti

12 Януари, 2024 17:05 3 223 10

Honda Civic вече има RS версия

  • honda-
  • civic-
  • rs

Honda се представи на автомобилния салон в Токио, като представи прототипа Honda Civic RS 2024, давайки представа за спортния вариант на хечбека, оборудван с механична скоростна кутия. Очаква се този модел да запълни празнината между стандартните версии и високоефективния Civic Type R, задоволявайки нуждите на ентусиастите, които търсят баланс между производителност и ежедневна използваемост.

Civic RS Prototype може да се похвали с впечатляваща изцяло черна боя. Забележителните екстериорни подобрения включват преработена предна броня с по-остри линии и по-тънки странични въздухозаборници. За да подчертае спортния му характер, Honda е включила червени RS емблеми за разграничение от стандартния Civic хечбек.

Със забележителен ход Honda отговаря на търсенето на ръчна скоростна кутия на японския пазар. Докато на американския пазар вече се предлага шестстепенна механична скоростна кутия за Civic, японските купувачи са ограничени до автоматичната CVT. Предстоящата есен на 2024 г. ще отбележи представянето на Civic RS с механична трансмисия в Япония, което ще осигури на ентусиастите по-завладяващо изживяване при шофиране.

Въпреки че Honda не разкрива подробности за задвижването, спекулациите сочат, че в основата на Civic RS може да бъде неелектрифициран 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор. Важно е да се отбележи, че компанията обещава "по-нататъшно усъвършенстване на радостта от шофирането", намеквайки за преработена настройка на шасито, която да допълни по-спортната естетика.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 40 Отговор
    Всеки наточен Сивик е бърз, докато не срещне батко си Голф! Ама кво да се прави! Иначе, много хубава кола, ама да не и слагат такива епитети като RS…

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 Има

    1 17 Отговор
    И още повече ръжда
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доктора

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Всеки наточен Сивик е по-забавен за каране, по-бърз и има повече душа и характер от всеки Голф GTI от даден период.
    Единствените две неща, които Голф прави повече от Сивик са, че повече виси по сервизите и повече недозавива.
  • 5 Гост

    1 15 Отговор
    Бря, колко минута са ми напляскали оризарите, ти да видиш….
    И после, не сте били сектанти? Да бе…
    Даже, заслепени сектанти!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сивик 1.6 110кс

    5 1 Отговор
    Преди месец на магистралата Варна София се пробваха да се пънат няколко индивида с голфове пасати и др само 1 побъркан румънец със супра ме изпревари всички други останаха замислени ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА КАТО ВИДИТЕ КОЛА С ЕМБЛЕМАТА НА ХОНДА

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "сивик 1.6 110кс":

    Комплексар…