Last news in Fakti

22 Януари, 2024 17:19 1 899 5

Странна катастрофа – пикап се блъсна в пътнически самолет

  • самолет-
  • катастрофа-
  • пикап

За щастие няма пострадали

Странна катастрофа – пикап се блъсна в пътнически самолет - 1

Обикновено автомобилите и самолетите споделят мирно пространството на летищата по света, но това съжителство понякога може да доведе до инциденти. Неотдавнашен инцидент на летището в Сидни, Австралия, е пример за този проблем, тъй като пикап Mitsubishi се сблъска с неподвижен самолет Airbus A320. За щастие няма сериозно пострадали, но сблъсъкът доведе до отмяната на множество полети.

Събитието е станало около 5,30 ч. в понеделник, като в него е участвал пикап от автопарка на летището, за който се съобщава, че е управляван от служител на фирмата изпълнител на охранителни услуги. Причината за произшествието в момента се разследва. Вътрешна бележка, получена от Sydney Morning Herald и предназначена за персонала на Jetstar, разкрива, че шофьорът е бил затиснат в превозното средство по време на инцидента, като се уточнява, че няма други служители или екипаж на Jetstar, които да са участвали.

Според Sky News парамедици са оказали помощ на шофьора на Mitsubishi на мястото на инцидента, след което са го откарали в болницата "Принцът на Уелс" за лечение на леки наранявания. За щастие, говорител на летище Сидни потвърди, че няма пострадали. Сблъсъкът е станал, докато самолетът е бил теглен към изхода, без пътници на борда.

Снимки, направени след това, изобразяват повреденото предно стъкло и кабината на пикапа Mitsubishi, заклещен под десния двигател на самолета. Изглежда, че предното окачване се е огънало под тежестта. От летището съобщиха, че самолетът е подложен на превантивни инженерни проверки, за да се оцени състоянието му. Според информация на 9News Australia приблизителната стойност на ремонта на самолета надхвърля 500 000 австралийски долара (приблизително 300 000 евро).

Инцидентът е нарушил плановете на полет JQ760 на Jetstar, който първоначално е трябвало да излети от Сидни за Аделаида в 6,40 ч. сутринта. Всичките шест планирани полета на самолета на Jetstar в понеделник бяха отменени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СтраннО

    11 4 Отговор
    Странно ако беше на изток щяха сега да има 100 коментара да се чудят, кой от двамата водачи е бил пиян ... ама защото на запад така или иначе наркотиците се полегализираха и сега даже и не искат да поразсъждават читателите дали случайно някой от водачите не е бил надрусан даже - за да не видиш 50 метров самолет ?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Най вероятно

    6 6 Отговор
    шофьора на пикапа е бил пиян руснак...
  • 3 Ами...

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннО":

    То Австралия е на изток! Ама няма значение де, сигурно си мислиш за Австрия.
  • 4 мдаааа

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "СтраннО":

    А сме виждали и снегорин да се блъсне в самолет ...
  • 5 Приземен

    9 0 Отговор
    А в Кнежа имаше катастрофа между самолет Ан-2 и каруца още преди 50 години!