Last news in Fakti

24 Януари, 2024 16:30 2 251 11

Volkswagen вече не е №1 в Китай, ето кой ги измести

  • byd-
  • китай-
  • vw-
  • volkswagen

BYD води пред германците

Volkswagen вече не е №1 в Китай, ето кой ги измести - 1

През 2023 г. BYD изпревари Volkswagen Group и се превърна в най-продаваната марка автомобили в Китай, което е значително постижение за китайския автомобилен производител. Данните за регистрациите от Китайския център за автомобилни технологии и изследвания разкриват, че регистрациите на BYD в Китай са достигнали 2,4 милиона автомобила, което води до пазарен дял от 11% в цялата страна, отразяващ увеличение от 3,2 процентни пункта.

Това постижение подчертава успешния фокус на BYD върху електрическите превозни средства (EV) и способността му да изпреварва утвърдените световни автомобилни имена. Бързото издигане на BYD е в унисон с по-широката тенденция китайските автомобилни марки да са водещи в разработването на достъпни и високотехнологични електрически превозни средства, които намират все по-голямо признание на международната сцена.

Данните сочат, че BYD е изпреварил Volkswagen като най-продаваната марка автомобили в Китай за цялата година - статут, който VW държи поне от 2008 г. насам. Въпреки че BYD вече е изпреварил VW на тримесечна база през 2023 г., последното развитие затвърждава позицията му за цялата година.

Световните производители на автомобили, включително Stellantis и VW, все повече се обръщат към китайските автомобилни компании, за да подобрят стратегиите си за електрически превозни средства, признавайки силата на китайския пазар в стимулирането на приемането на електрически превозни средства.

Сред петте водещи марки Toyota и Honda отбелязаха спад както в пазарния дял, така и в обема на продажбите, докато местният играч Changan отбеляза увеличение на продажбите при стабилен пазарен дял. Промяната в класацията показва положителни перспективи за BYD и други китайски производители на автомобили до 2024 г., като се очаква 25% увеличение на общите продажби на електрически и хибридни автомобили в Китай, достигайки 11 млн. единици.

Глобалните продажби на BYD надхвърлиха 3 млн. броя, което я позиционира да влезе в топ 10 на класациите за глобални продажби на автомобили за първи път, според GlobalData. През четвъртото тримесечие продажбите на BYD само на електрически превозни средства изпреварват тези на Tesla, което я прави най-големият световен продавач на електрически превозни средства през този период.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    4 21 Отговор
    Никой не може да измести Волксваген-а!

    Коментиран от #3

  • 2 Гоуф3

    24 2 Отговор
    В Китай да, но в Перник още са номер едно.
  • 3 Ония с Фордо

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Утре VW Group ще ги купи и пак ще са първи .

    Коментиран от #7

  • 4 000013

    12 5 Отговор
    Ама нашия чушкопек няма кой да го изпревари !

    Коментиран от #5

  • 5 Варненец

    6 19 Отговор

    До коментар #4 от "000013":

    Ей копейко, любимите ти рушки и пирон сами не могат да произведат, какво се пънеш тук, да ни убеждаваш, как в Европа е много зле? Отивай в МаЦква, нареди се на опашка за яйца и ще се озовеш на фронта, те такива като теб търсят.
  • 6 000013

    7 1 Отговор
    Немога са разбера какво общо има коментара ти с това което аз съм написал ?
    Да не би да си пациент на др. Десислава Караджова в ДКЦ "Св. Марина" ?
  • 7 Май

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ония с Фордо":

    нещата се обърнаха и като нищо, те ще изкупят wv и ще ги закрия...Един милиард работници срещу 35 милиона, ааа!?

    Коментиран от #8

  • 8 Ония с Фордо

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Май":

    Знаеш ли каква е разликата между квалитет и квантитет ? Същата като Made in Germani и Made in China .

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.