Last news in Fakti

29 Януари, 2024 15:31 2 045 1

Пикапът на Kia бе заснет отблизо на обществен паркинг (ВИДЕО)

  • kia-
  • пикап-
  • ev9

Очаква се премиерата му да се състои тази година

Пикапът на Kia бе заснет отблизо на обществен паркинг (ВИДЕО) - 1

Kia официално потвърди плановете си да разработи пикап върху рама, който да се конкурира с популярни модели като Ford Ranger и Toyota Hilux на пазари като Азия и Австралия. Неотдавна прототип на този средноразмерен пикап, който се очаква да носи името Tasman, беше забелязан на паркинг в Корея, което дава възможност за по-близък поглед, въпреки значителния камуфлаж, който скрива почти всички дизайнерски елементи.

Прототипът демонстрира характерен дизайн, включващ прав капак, вертикални предни и задни престилки, квадратни арки на колелата, странични огледала и правоъгълна пътническа кабина. Този дизайн му придава здрав и солиден външен вид, напомнящ на Jeep Gladiator. Макар че леглото може да изглежда компактно, Kia е добавила практичен елемент със стъпало, интегрирано в задната броня, което улеснява достъпа на собствениците до него, за да извадят предмети от товарната част.

По отношение на дизайна на светлините пикапът изглежда черпи вдъхновение от по-широкото семейство на КИА, като вертикалните дневни светлини (DRL) отпред наподобяват тези на обновеното Sorento и EV9. Извивката нагоре в долната част на задното стъкло на Tasman повтаря стила, който се вижда при електрическия SUV на Kia.

Kia следва двойна стратегия при разработването на пикапа си, като планира както версия с двигател с вътрешно горене, каквато се вижда в прототипа, така и изцяло електрически модел, който се очаква да се предлага в САЩ. Докато електрическият вариант се очаква да бъде базиран на платформата E-GMP, Tasman може да споделя платформата на каросерията върху рамата с Borrego (Mohave).На австралийския пазар Kia потвърди, че Tasman ще бъде оборудван с дизелов задвижващ агрегат, вероятно 2,2-литров CRDi четирицилиндров двигател с турбокомпресор.А ко обаче пикапът е предназначен за Северна Америка, упоритите слухове сочат, че той може да се предлага с бензинов двигател, за да се съобрази с регионалните предпочитания.

Очаква се Kia Tasman да бъде представен по-късно тази година, а продажбите да започнат през 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВикиЛексъсВарна

    0 2 Отговор
    Моторът е мното добър за 4х4 пикап пуснат есента на 2024 г. на пазара. 2 200 сс 197 коня налични още на 1750 об. и 410 Нп. - цената обяче ще бъде около Соренто - тоест 96 000 - 97 000 лева. Не че не е по-скъп Рейнджър и Аморок по 117 000 лв.