Last news in Fakti

31 Януари, 2024 11:55 1 015 1

Последни тестове за най-новия "джип" на Mini

  • mini-
  • aceman-
  • countryman-
  • cooper

Електрическият Aceman ще дебютира през април

Последни тестове за най-новия "джип" на Mini - 1

Mini Aceman, новият електрически кросоувър, създаден на базата на последното поколение хечбек Mini, навлиза във финалната фаза на разработката си, след като е преминал през задълбочени тестове в екстремни условия. Инженерите проведоха тестове в студените условия на Полярния кръг, за да оценят системата за зареждане на електромобила, системата за термично управление на батерията и електромоторите при екстремно ниски температури. Впоследствие автомобилът беше транспортиран в пустинна среда, за да се оцени работата му при температури, достигащи до 50 градуса по Целзий. Този всеобхватен режим на тестване има за цел да гарантира устойчивостта и надеждността на Aceman в широк спектър от климатични условия, преди той да се появи на пазара.

Планиран за представяне на автомобилното изложение Auto China през април, Mini Aceman ще служи като най-малкия кросоувър на марката, възползвайки се от популярната тенденция на компактни автомобили в SUV стил. С размери от малко над 4 метра дължина и 1.75 метра широчина, Aceman се позиционира като по-малка алтернатива между новия Mini Cooper и кросоувъра Countryman, който споделя една платформа с BMW X1.

Aceman ще се предлага в две силови версии, като и двете са със задвижване на предните колела. Aceman E ще бъде оборудван със задвижващ агрегат с мощност 181 к.с., който ще черпи енергия от 40-киловатчасова батерия и ще постига приблизителен пробег от 300 километра по стандарта WLTP. В същото време Aceman SE ще предлага по-мощна конфигурация с 215 конски сили и по-голяма 54-киловатчасова батерия, осигуряваща приблизителен пробег от 400 километра при пълно зареждане.

Производството на Aceman ще се осъществява чрез Spotlight Automotive, съвместно предприятие между BMW Group и Great Wall Motor. Кросоувърът първоначално ще се произвежда само в Китай. Въпреки това през 2026 г. се очаква заводът на Mini в Оксфорд, Обединеното кралство, да започне да произвежда електрическия хечбек с три врати и Aceman.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епилиран нежен ляв демократ

    2 0 Отговор
    Искам го , но само в цвета който се намира сега .