Last news in Fakti

11 Март, 2024 12:26 2 198 4

Kia дразни с много странно видео на нов пикап, от което не се вижда най-важното

  • kia-
  • пикап

В клипа, Kia загатва за първия си пикап Tasman

Kia дразни с много странно видео на нов пикап, от което не се вижда най-важното - 1

През последните години Kia разшири значително гамата си с много нови модели, но пикап все още липсва. Въпреки това, ако се съди по новия видео тийзър, който компанията разпространи, чакането за такъв модел няма да е дълго.

Видео на австралийски спортни легенди, обсъждащи бъдещи опции за име, загатва, че пикапът на Kia ще носи името Tasman. Например, думата се появява във вестникарска статия и стрела, изстреляна върху карта, коята се озовава в Тасманово море.

Най-странното е, че не виждаме самата кола, тъй като действието се развива в бар някъде в Австралия, а видеото завършва с частично показване на името на бара – предполага се хотел Tasman.

Докато официално име все още не е обявено, компанията временно определя пикапа като UT, наричайки го „най-австралийската Kia, правена някога“. Може би защото Tasman се разработва от екип инженери, ръководени от Kia Australia.

Новият утилитарен автомобил ще има платформа на рама, а не монококова каросерия като Hyundai Santa Cruz. Очаква се да може да носи до 1 000 кг и да тегли до 3 500 кг благодарение на своя 2.2-литров турбодизелов двигател.

Пикапът ще се предлага и с две скоростни кутии: ръчна и автоматична. Tasman ще се произвежда във версии със задвижване на четирите колела и с задвижване само на един мост, както и във варианти с единична, двойна и шаси кабина.

Новата кола ще се конкурира с Toyota Hilux и Ford Ranger, а също така ще се изправи срещу Isuzu D-Max, третият най-популярен модел в Австралия през 2023 година. Kia планира да произвежда между 120 000 и 130 000 пикапа Tasman годишно, сигнализирайки за доверието на компанията в глобалната привлекателност на модела.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МисиркоФ

    3 1 Отговор
    загуба на време
  • 2 12345

    3 0 Отговор
    Рекламата насърчава хората да пият и ядат повече по баровете.
  • 3 Обща култура

    3 0 Отговор
    И сте пропуснали основният факт за рекламния клип - всичките "герои" в него са разни австралийски (и новозеландски?) спортни звезди. Ръгби, крикет и други подобни техни си спортове.

    А според някои клипове в тубата, някои от тях са и със спорно алкохолно минало, единият от тях дори е осъден за каране пиян, така че изборът им за реклама на, каквото и да било, е спорен така да се каже.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.