Last news in Fakti

22 Май, 2024 15:28 1 574 2

Hyundai готви суперкар със 765 к.с.

  • hyundai-
  • n vision-
  • концепт-
  • суперкар

Очаква се моделът да се движи на водород

Hyundai готви суперкар със 765 к.с. - 1

По последни данни Hyundai N Vision 74 е напът да бъде приведен в серийно производство, като все повече слухове сочат бъдещото му пускане на пазара.

Според The Korea Economic Daily, уважаван южнокорейски бизнес вестник, Hyundai планира да пусне на пазара задвижвания с водород суперавтомобил през 2026 г. - срок, който следва четири години след първото представяне на концептуалния автомобил.

Известен вътрешно като "N74", спортният автомобил от най-висок клас на Hyundai се разработва със задвижване на задните колела. Очаква се серийната версия да бъде купе с две врати, с характерни врати тип "gullwing" и дизайнерски елементи, напомнящи на Pony Coupe от 1974 г., първият автомобил на Hyundai.

Очаква се още серийният N74 да дебютира с поне 765 конски сили. Korea Economic Daily, че N74 ще постига ускорение от 0 до 100км/ч мили в час само за три секунди. Разбира се, информацията все още не е потвърдена от Hyundai, като в миналото сме ставали свидетели на различна информация по повод серийното пускане на пазара. Hyundai вече успя да си спечели феновете на автомобилите с алтернативно задвижване с Ioniq 5 N.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    0 0 Отговор
    А не бе един ракетен двигател трябва да има специално за българите.

    Коментиран от #2

  • 2 Тод

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ломския":

    BG edition ще е с 2 ракетни двигателя!