Last news in Fakti

27 Май, 2024 13:13 2 066 7

Stellantis може да произвежда бензиновия Fiat 500 в Италия

  • stellantis-
  • fiat-
  • 500-
  • 500e

Очаква се решението да бъде обявено по-късно днес

Stellantis може да произвежда бензиновия Fiat 500 в Италия - 1

Емблематичният модел 500 на Fiat може би скоро ще се сдобие с бензинов брат. Според информация на доставчици споделена от Il Corriere della Sera главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес може да обяви плановете си за мека хибридна версия на електрическия 500e още днес.

Този ход би бил голяма сделка за завода на Stellantis в Мирафиори, Италия, като потенциално би увеличил значително производството. До момента бензиновият 500 (пуснат на пазара през 2007 г.) се произвежда в Полша, където производството му вече приключи.

Моделът 500e е изграден върху платформа, разработена специално за електрически автомобили. Използването на тази платформа за модел с бензинов двигател, дори с лека хибридна система, е необичайно.

Доставчиците разкриват, че са получили заявки от Stellantis Италия за увеличаване на производството на 500, като целта е да се произвеждат 200 000 единици годишно. Тази новина следва предишното искане на Stellantis от март за увеличаване на производството на електрическия 500e в Мирафиори до 175 000 единици годишно, което е значителен скок спрямо производството през 2023 г.

Макар че електрическият 500e изглежда е основният фокус, потенциалното въвеждане на мекахибридна версия подсказва, че Stellantis може да предприеме двустранен подход, за да задоволи по-широк кръг от потребителски предпочитания в развиващия се автомобилен пейзаж.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бензиновия и хибридния Фиат 500

    3 6 Отговор
    Може да използва водород и кислород получени от вода и стават екологично чисти

    Коментиран от #2

  • 2 Стига

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бензиновия и хибридния Фиат 500":

    Ел.енергията за хидролизата да е от слънце,вятър или друг незамърсяващ източник...въпреки ,че и тези е са въглеродно неутрални

    Коментиран от #6

  • 3 Да ги

    12 2 Отговор
    правят у нас бе, на Кире завода за електрички ги очаква.
  • 4 Гост

    13 1 Отговор
    Не върви нещо бизнеса, електричари.
  • 5 Реалност

    3 0 Отговор
    Начало Автомобилни новини Alfa Romeo 33 Stradale триумфира на “Concorso di Eleganza di Villa d’Este”
    АВТОМОБИЛНИ НОВИНИЛАЙФСТАЙЛ
    Alfa Romeo 33 Stradale триумфира на “Concorso di Eleganza di Villa d’Este”
    от Румен Папазов - 27.05.20245490 коментара
    Alfa Romeo 33 Stradale
    На прочутият „Concorso d’Eleganza Villa d’Este“ от 1929 г. увенчава най-красивите ретро автомобили, както и най-очарователните прототипи от 2022 г.. Alfa Romeo 33 Stradale спечели наградата „Design Concept Award“, утвърждавайки го като уникално и неповторимо произведение на изкуството в движение.

    Това е петият път, когато автомобил Alfa Romeo получава тази награда, след моделите Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 и Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo е и единствената марка, спечелила и двете главни награди на събитието, „Coppa d’Oro“ и „Design Concept Award“ в една и съща година. През 2002 г., с Alfa Romeo 6C 1750 и Alfa Romeo Brera, след това отново през 2012 г. с Alfa Romeo 6C 1750 GS (серия 6, 1933) и Alfa Romeo 4C Concept.

    Коментиран от #7

  • 6 Панелите умряха

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стига":

    И от АЕЦ и от ВЕЦ
  • 7 Къде отиваш

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалност":

    Не мога да си кривя душата, харесва ми дизайна на италианците. Де да можеха и да са надеждни и икономични…Фиат 500 може да е всякакъв автомобил, но надежден и готин за карана не е. И въпреки това е популярен.