Last news in Fakti

4 Юни, 2024 14:59 4 361 5

Възродената Toyota Celica пристига с 4х4 и бензинов двигател

  • toyota-
  • gr-
  • celica-
  • supra

Моделът ще бъде дело на GR

Възродената Toyota Celica пристига с 4х4 и бензинов двигател - 1

Слуховете за възраждане на Celica се появиха отново, като този път се намеква за завръщане към формата с мощен двигател с вътрешно горене. Нов доклад от Япония предполага, че емблематичното име ще се завърне като модел на GR, задвижван от 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор.

Тази новина идва след предишни спекулации за електрическа Celica. Последният доклад използва различен подход, като предполага, че Toyota приема наследството на Celica с традиционен бензинов задвижващ агрегат.Японското издание Best Car твърди, че разработката на този нов високоефективен двигател е завършена.

Въпреки че официалните спецификации остават в тайна, слуховете сочат потенциална мощност от 400 конски сили, подобно на GR Yaris и GR Corolla. Това, в съчетание с доказалата се в ралитата система за задвижване на всички колела GR-Four на Toyota, може да позиционира Celica като модерен наследник на легендарната Celica GT-Four и да отдаде почит на наследството на модела в Световния рали шампионат (WRC).

Слуховете сочат, че официалното представяне може да стане още през януари следващата година на автомобилния салон в Токио през 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истина ти казвам

    10 7 Отговор
    Вече омаскарихте редица емблематични модели със ДВГ що па да не омаскарите и Селика! Немо атакува!
  • 3 Аз де аз

    1 16 Отговор
    Айде бързо да слагат по малкия 4 цил мотор от супрата(бмв мотор) и да се прикючва с този драматизъм...

    Коментиран от #5

  • 4 Пияната тояга

    3 1 Отговор
    Когато бях по-млад преди 22 години имах тая от 93 година с дигащите фарове GTi, страхотия ти казвам здраво,бързо ама тесничко.Сега има много разнообразни бегачки и голям избор така,че трябва да е нещо уникално иначе няма да има успех.
  • 5 унъгтфрд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз де аз":

    Не 100, а 100 000% е сигурно, че моторът на туй нящу ще е от БМВ- просто ще е още по-изнасилен от сега...
    За общо щастие мотора на швабите спокойно издържа и над 550 коня със сток карантиите- само се сменят дюзи и духалка и се пипа софтуера...
    Колко ще е удобно за каране туй нящу с 2 литра мотор и 400 коня не е никак ясно, но те тези коли и без друго ще бъдат уж "колекционерски"...