7 Юни, 2024 12:51 1 723 2

Ford показва възроденото Capri на 10 юли?

  • ford-
  • capri-
  • explorer

Електрически купе-кросоувър ще дебютира през следващия месец

Ford показва възроденото Capri на 10 юли? - 1

Ford се подготвя да покаже втория си изцяло електрически автомобил, като голямото представяне ще се състои на 10 юли. Това се случва след неотдавнашния старт на производството на Explorer на 5 май - първият електрически автомобил на Ford в Кьолн. Explorer, компактен SUV, отбеляза значителна промяна за завода, който преди това се фокусираше върху бензинови автомобили като Fiesta.

Въпреки че Ford не е потвърдил официално името, медийни съобщения сочат, че той може да се нарича Capri. Това би било възраждане на популярния спортен автомобил на Ford от миналото (1968-1986 г.).

Силуетът на автомобила, зърнат чрез камуфлаж на прототипи, загатва за по-спортен дизайн - по-скоро купе в сравнение с SUV-конструкцията на Explorer. Самият Ford описва новия модел като „спортен кросоувър“, потенциално подобен на Puma.

И двата електромобила на Ford - Explorer и предстоящият спортен кросоувър - ще използват платформата MEB на Volkswagen Group. Това сътрудничество между двата автомобилни производителя позволява на Ford да използва съществуващата технология за разработката на своите електромобили.

Производството на спортния кросоувър ще се осъществява заедно с Explorer в завода в Кьолн. Въпреки това Ford предвижда обемът на производството му да бъде между една трета и две трети от този на Explorer, което предполага, че Explorer може да бъде по-популярното предложение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ония с Фордо

    12 0 Отговор
    Непетнете името о имиджа на една класика с електроптпадъци !
  • 2 Гтнпмврмч

    11 0 Отговор
    Обаче са упорити и не се морят, а само се потят. Понеже с Мустанга се получи много добре, затова сега пробват и с Каприто.

    Каква беше поговорката да правиш едно и също и да очакваш различен резултат?