Last news in Fakti

28 Юни, 2024 11:57 1 619 1

Започнаха доставките на Polestar 3

  • polestar-
  • polestar 3-
  • производство

Заедно с това бе показана и нова версия на модела

Започнаха доставките на Polestar 3 - 1

Polestar отбеляза първите доставки на своя електрически SUV Polestar 3. След като се сблъска с някои първоначални предизвикателства, доставките официално започнаха. Първите щастливи клиенти получиха своите автомобили на специална церемония в Гьотеборг, Швеция. Главният изпълнителен директор на Polestar изрази гордостта си от този важен етап, като подчерта приноса на Polestar 3 за позицията на компанията като глобален играч с убедителна гама от електрически автомобили.

Започнаха доставките на Polestar 3

Очаква се скоро доставките да се разширят до Германия и Норвегия. В други новини от Polestar компанията обяви нов вариант на задвижване за Polestar 3, наречен 3 Long Range Single Motor.Този вариант вече може да се поръча в Европа, като цената му започва от 79 890 евро в Германия. Производството на този вариант от начално ниво ще се осъществява в Китай и САЩ, като клиентите от Северна Америка и Австралия ще могат да поръчват по-късно тази година.

Единичният мотор на 3 Long Range разполага с батерия с капацитет 111 кВтч и единичен електромотор, монтиран отзад, с мощност 295 к.с.. Това означава време за ускорение от 0 до 100 километра в час от 7,8 секунди и впечатляващ пробег до 650 км.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцпрцзпцая

    1 2 Отговор
    Браво на Полстар. Голямо постижение, щото, нали, те пласират по "цели" 20-30 хил. коли на година, така че пускането на няколко бройки със сигурност е повод за гордост.