Last news in Fakti

4 Юли, 2024 16:41 7 424 2

Fisker разпродава оставащи коли на цени между 2500 и 16 500 долара

  • fisker-
  • ocean-
  • продажба

Компанията има налични 3231 автомобила

Fisker разпродава оставащи коли на цени между 2500 и 16 500 долара - 1

Финансовите затруднения на Fisker достигнаха критична точка, която доведе до обявяване в несъстоятелност и разпродажба на останалите електрически SUV Fisker Ocean. За да предотврати пълното спиране на дейността си, Fisker се опитва да продаде целия си инвентар от 3231 автомобила Oceans на American Lease, базирана в Ню Йорк лизингова компания, за общо 46,3 млн. долара. Съдебното одобрение обаче е от решаващо значение за осъществяването на тази сделка, а времето е от съществено значение - Fisker се нуждае от зелената светлина на съда до 12 юли, за да изпълни задълженията си за заплати и данъци.

Цената от 46,3 млн. долара означава средно по 14 330 долара на автомобил, но действителната цена за всеки Ocean ще зависи от състоянието му. Добрата новина за American Leasing е, че 2711 от джиповете се считат за "в сравнително добро работно състояние" и са снабдени със сертификат за произход от производителя, като цената на всеки от тях е 16 500 долара. Съществуват обаче и 351 автомобила с предишни сбственици, които ще бъдат значително по-евтини - по 3200 долара за брой.

Истинските цени за разпродажба са при повредените Fisker Oceans. Те могат да бъдат придобити на цена от 2500 USD, но има уловка - тези автомобили имат съществени механични, козметични или други дефекти, които изискват ремонт, надхвърлящ приблизително 5000 USD. Въпреки че тези повредени модели могат да бъдат ценен източник на части за автопарка на American Lease, тежестта на ремонтите, актуализациите и поддръжката пада изцяло върху лизинговата фирма. Fisker няма да предлага никакво гаранционно покритие за тези автомобили.

Все пак има надежда за American Lease в областта на софтуера. Fisker ще им предостави целия изходен код и текущата работа по разработката на софтуера на Fisker Ocean, което ще позволи на American Lease сами да извършват необходимите актуализации. American Lease също така ще възстанови на Fisker разходите, свързани с актуализацията на Software v2.1.

Тази разпродажба бележи драматично ниска точка за Fisker Ocean. Първоначално цената се движеше между 40 000 и 70 000 долара, но в началото на 2024 г. вече беше намалена до 25 000 долара поради финансовите затруднения на Fisker. Сега, в зависимост от състоянието, някои автомобили могат да бъдат придобити само за 2500 долара.

Бъдещето на Fisker Ocean остава несигурно. Макар че American Lease може да се възползва от тази сделка от гледна точка на самия обем на придобитите автомобили, потенциалната ненадеждност на някои SUV и значителното бреме на поддръжката, с която са свързани, може да засенчи първоначалното спестяване на разходи.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    6 4 Отговор
    Ако цената е много ниска, бих рискувал да си купя един Фискер
  • 2 Дааа

    2 0 Отговор
    Не знам как е в САЩ, но в Германия все още се продават между 40к и 50к Евро.