8 Юли, 2024 09:01 4 975 20

Този Mercedes вдигна над 320км/ч за по-малко от 2 километра (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • комби-
  • рекорд-
  • скорост

Колата е силно модифицирана

Този Mercedes вдигна над 320км/ч за по-малко от 2 километра (ВИДЕО) - 1

Това невзрачно старо комби на Mercedes е всичко друго, но не и обикновено. Повечето комбита на Mercedes от тази епоха са известни със своята надеждност и практичност, но не и със светкавичната си скорост. Този конкретен автомобил обаче е с изтръгнато сърце и заменено с много по-различно.

Взимайки за днор Mercedes 300TD от поколение W123 с дизелов двигател, финландските тунери Valtonen Motorsport са поставили 4,0-литров редови шестцилиндров двигател Ford Barra с турбокомпресор. За да се справи с допълнителната мощност, е вкарана и осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Въпреки че точната стойност на мощността остава загадка, краткото видео, демонстриращо възможностите на автомобила подсказва, че тя е доста далеч от оригиналната.

Макар да не виждаме километража по време на видеото, описанието подсказва, че колата се е движила с 322км/ч за отсечката от една миля или малко над 1.6 километра, но шофьорът е усетил лека нестабилност при постигането на тези километри. Все пак всичко е завършило благополучно, като голяма роля за това е изиграл и парашутът, който е помогнал при спиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не ме кефи

    26 0 Отговор
    подиграват с хубавия автомобил!
  • 2 Катафалка

    10 9 Отговор
    Ако някой много бърза за погребение.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Да така е...

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Катафалка":

    ... на тази платформа има доста катафалки!!!

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Никси

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Катафалка":

    не , просто колата се води Комби и е съсдадена да ти върши работа , но и не да возиш поокойници в нея , ако си толко любопитен , виж кво и пише в големия и малкия талон , то по твойта логика всички комбита ти приличат на Катафалки , е да ама не , защото отзад е по дълга и капака задния е отсечен право надоле а не полегат както е при Комбито , значи Пасат 4 или 5,5 според теб на Комбита ли ти приличат или на Катафалки или Мерцедес W210 Комби ? !!!.

    Коментиран от #8

  • 5 Никси

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да така е...":

    слжи една Мерцедес 124 Комби и една Мерцедес 124 Катафалка , да видиш огромната им разлика , ако разбираш от линий и купета какво имам в предвид !!!.
  • 6 Никси

    4 0 Отговор
    някои Комбита имат даже седалки в багажното отделение за деца например ако е много детно семейството или внуците най отзад преи баба та и дядото а може и балдъзата , тъщата може и пеша да си ходи с трамвая ,но тогава става 7+1 места !!!.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Никси":

    Ама ти май четеш и не разбираш за какво ти се говори?
    Колегата ти е написал, че на тази платформа (123) има много катафалки.
    Казано инак, това са автомобили със специално предназначение (возене на мъръвци), които така излизат от завода. Това не са коли, които някой е модифицирал в последствие, а те са си заводско изпълнение.
    В тях (катафалките), не само интериора и купето са променени. Те имат промени в трансмисиите, окачването и пр.
    С касическа 123-ойка, не може да се движиш устойчиво и постоянно с 1-2 км/ч, каквито са изискаванията в случая. Защото в противен случай, ще е голям смях ,да гледаш как опечалените припкат зад катафалката.

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    толко разбира и колегата ти от Катафалки и Комбита , аз какво написах по нагоре че два еднакви автомобила да ги сложиш един до друг , едното е Комби а Другото Катафалка , да видиш че има разлика , да то има на такава платформа такива автомобили , но съвсем е доста различни разлики имат и двата автомобила , и който притежава такова Комби , ще се убиди човека направо , не чуствате ли това ?? !!!!.
  • 10 Страшна работа, брей...

    1 8 Отговор
    Туй 320 ....2км, ама по нанадолнището ли..?
  • 11 Стар кокъл

    3 2 Отговор
    Една кола, ако няма отзад извивката на жена...си е товарен превоз!
  • 12 истина ти казвам

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да така е...":

    Абе катафалка си е!
  • 13 Ханко Брат

    2 2 Отговор
    Да вкарат повече такива мощни коли на ниска цена и да ги пипнат селските бекове кви дрифтове ще стават не е истина , тубата ще се напълни с клипове за нула време.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Ммм да

    5 0 Отговор
    Това купе е правено от инДженери, не Джендинери. В това е разликата въпреки близкото звучене.
  • 15 С малката

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    разлика, че никой производител не ги прави от завода, а има редица специализирани фирми които ги преправят и доработват след това.... и си струват пара и то сериозна!!!
  • 16 Братко Ханко

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ханко Брат":

    Именно вчера по обед в района на колелото на 10-ката в Западен Парк, 2-ма бразилци със зелена тРесла-такси на Йелоу Такси каква каскада щяха да сътворят... вярно щяха да ги дават по новините... със жертви/ранени, ударени коли и трамвай и нещо все още щеше да гори...
    По-добре без такива идеи... и без това стана вече да не може да се кара от такива изпълнители без грам мозък...

    Коментиран от #20

  • 17 Братко Хан

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ханко Брат":

    Това нещо не може да хване пътя за разлика от теслите за които е писал колегата преди мен. Представи си ако с Тесла се е разминало на косъм с всичките му стабилизации, това комби как ще се върти и не можеш да го овладееш.


    Не само по техническата част се изказваш неподготвен. Този автомобил струва повече не от Тесла модел 3, а вероятно повече и от чисто нов Плайд, който поддържа повече от 320 километра в час още от завода без доработки. Тунингът е скъпо начинание.
  • 18 Шерлок Холмс

    1 3 Отговор
    Това е за рубриката "..Кому е нужно?!..". Парашути?!? за спиране? Ехаа, можеха и съответстваща карбонова спирачна система да сложат. Мощност без спирачки?! Въобще, така можеш и ЗАЗ да ускориш до 320 км/час.

    Коментиран от #19

  • 19 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шерлок Холмс":

    аз не мога да разбера защо сравняваш кон с кокошка , ако не знаеш такива мерцедеси има доработвани в АМГ и са с усилени спирачни системи и АБС , както голями дискове и 5 бутални апарата за спиране максимално бързо + това са снабдени с 8 цилиндрови Агрегати ВЕ-Образен с над 300к.с. , какви Карбони те гонят и какви Велпепета , това не ти е Ферари или Ламборгини , дори конструкцията им е направена от карбонови матреяли , а този Автомбил и неговите събратя са от Истнски здрави железни матреяли , а парашута си го запази за себе си , все някога може и да ти потрябва , като рипнеш от моста на Витиня с бънджи скок и ако се скъса въжето , парашута ще те спаси , носи си го за всеки случай , може пък и да подгониш на пистата някой самолет и като те духне вятъра да можеш да спреш , току виж иначе си се качил на опашката на самолета , що ? щото си закъснял да изпратиш женати преди това на терминала от твойто закъснение , да ходи да бачка в чужбина , а ти тичаш с парашута по пистата , ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ КАРБОНОВИ СПИРАЧКИ ОТ ЗАЗ СЪЩО и зашити камъни в джобовете !!!!🤡😂😇🤠🥰😄😃😊😀😬😇.
  • 20 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Братко Ханко":

    ма вие и Бразилци ли си имате там ? , щото тука наще са от Уругвай , Мозанбик ,Хонолулу и Куклусклан , на кръговото въртят на обратно , а на не регулирано кръстовище , вместо десно стоящия да е с предимство , първо минава Лавъ , Тигъра , Жирафа и накрая Игуаната и Охльова , всеки сигурен в себе си , а пък ние си траем и се снижаваме , да не ни накажат с глоби , заради Екзотичните Животни !!!.