11 Юли, 2024 10:47 740 0

Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ

  • audi-
  • a5-
  • coupe-
  • cabriolet

С тях си тръгват и по-мощните S5 и RS5

Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ - 1

Audi се сбогува с гамата A5 с две врати в САЩ за моделната година 2025 - ход, който сигнализира за стратегическа промяна към по-рационализирано продуктово портфолио. Това означава, че ентусиастите ще трябва да се сбогуват с емблематичните A5 Coupe и Cabriolet, както и с техните високопроизводителни аналози S5 и RS5. Единственият оцелял e практичният A5 Sportback с пет врати и неговите роднини с означения S и RS.

Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ

Решението на Audi да даде приоритет на A5 Sportback изглежда предвещава по-голям план. Марката въвежда нова схема за именуване, при която нечетните цифри означават автомобили с бензинови двигатели, а четните - електрически предложения. Това проправя пътя за електрическия A6 E-Tron, като отиващият си A6 преминава в мястото на A7.

Audi се отказва от A5 Coupe и Cabriolet в САЩ

Ако погледнем към другите производители в Германия, слуховете сочат, че BMW планира да се откаже от ново поколение на 4 Series с две врати и бензинов двигател. Съобщава се, че Z4 и 8 Series също са с неясно бъдеще. Бъдещето на седана A4 също виси на косъм. Въпреки че дебютът на изцяло новия A5 Sportback тази година е потвърден, липсата на шпионски снимки, изобразяващи прототипи на A4 с традиционен капак на багажника, подхранва спекулациите. Това вероятноозначава, че A5 Sportback може да погълне целия A4 Sedan, но нищо не е официално


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА