21 Юли, 2024 13:15 2 824 8

Иновационният център на Ford за електрически превозни средства ще произвежда... мощни коли с двигатели с вътрешно горене

  • ford-
  • електромобили-
  • двг-
  • пикапи
Иновационният център на Ford за електрически превозни средства ще произвежда... мощни коли с двигатели с вътрешно горене - 1

Канадският иновационен център за производство на електрически автомобили Ford ще премине към производството на серийни пикапи Super Duty x DVZ. Производството е планирано да започне през 2026 година. Отбелязва се, че заводът ще може да произвежда до 100 000 автомобила годишно.

Първоначално беше планирано заводът да произвежда широка гама електрически автомобили, но сега ръководството е взело решение да пренасочи дейността на предприятието. Причината е в темповете на продажби на електрически автомобили в света, които продължават да спадат.

Миналата година Ford обяви плановете си да превърне Oakville Assembly в "канадския център за производство на електрически превозни средства". Производството на електромобили от ново поколение трябваше да започне през 2025 година. Но сега се съобщава, че Ford ще произвежда огромните F-Series Super Duty пикапи с мощни ДВГ.

От Ford казват още, че този ход ще спести около 1 800 работни места и ще позволи на компанията да увеличи "производството на едно от най-популярните и най-печеливши превозни средства на марката".

Изпълнителният директор на Ford Джим Фарли заяви, че дори и със заводите в САЩ, компанията не може да се справи с търсенето на пикапи от серията Super Duty. Компанията също така ще добави приблизително 150 работни места в Windsor Engine Complex, за да се справи с увеличеното производство на пикапи с ДВГ.

Компанията обаче заяви, че остава „отдадена на развитието на разрастващия се и печеливш бизнес с електрически превозни средства“. Но думите са едно, а делата - съвсем друго. Явно от Ford, подобно на много други автомобилни производители, тихомълком обръщат плочата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй шъй

    17 2 Отговор
    Смях, тихомълком обръщат не само плочата. И какви мазни изрази се използват. Ми кажете ясно, че се объркахте, така е по-достойно. Стават такива работи. Милиони съдби се промениха, милиарди се прахосаха. И това ще мине.
  • 2 Вижда се вече

    22 2 Отговор
    Зелените терористи отиват на бунището на историята...А както знаем,политическите безумия взети от Запада бяха под техен натиск.То не бяха електрички,анти атомна политика за ток,въглероден отпечатък за крави и едър рогат добитък,затваряне на цели индустрии и т.н....Трябва да се спре това безумна зелена истерия-природата трябва да се пази и това е безспорно--но не с тези терористични похвати и диктатура.

    Коментиран от #3

  • 3 Факт

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Вижда се вече":

    забележи че никъде не става въпрос за дизел
  • 4 Реално

    3 7 Отговор
    Не спадат, а се пренасочват към който може да прави коли

    Коментиран от #6

  • 5 Илчо Мустакат

    3 0 Отговор
    Но думите са едно, а делата - съвсем друго. А разумът - на престижното трето място.
  • 6 тъй шъй

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    А дали друг всъдеход от друга марка не може да снима подобен клип. Предполагам десетки. Какво показват тези рекламни клипчета. Нищо, което да не може да направи един V8, а сигурно и Сузуки Самурай ще се справи. Това да сложиш 2тона батерия и да очакваш чудеса от проходимост или други качества не става.
  • 7 гост

    3 7 Отговор
    Да обясня за превъзбудените двг фенове, чисто и просто Форд изостава от ел надпреварата (разбирай- няма никакъв шанс) и за това набляга на по силната си страна (която е двг), не че и там са много голям световен фактор.

    Коментиран от #8

  • 8 тъй шъй

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Хубаво е когато винаги има КОЙ да ни обясни каква е истината. Ние сме функционално неграмотни. Благодаря ! А има едни кабинети в които се опитват да лекуват хора завладени от различни мании.