30 Юли, 2024 13:55 2 247 6

Най-надеждните и най-НЕнадеждните кросоувъри от Китай на цена (не у нас) до 25 000 лв.

  • китайски коли-
  • евтини кросоувъри-
  • надеждност
Най-надеждните и най-НЕнадеждните кросоувъри от Китай на цена (не у нас) до 25 000 лв. - 1
е GAC Trumpchi GS3

В Китай бяха определени най-добрите и най-лошите налични кросоувъри от местно производство. Рейтингът на надеждността на евтините модели от бюджетния сегмент е съставен от Китайската мрежа за качество, която е под шапката на Държавната пазарна администрация. Красацията бе публикувана на сайта на тази организация .

Рейтингът включва 19 бюджетни кросоувъра на цена до 100 000 юана (€12 300) или иначе казано под 25 000 лева в базовата си версия. У нас толкова евтини кросоувъри няма и едва ли скоро ще има, но пък китайската продукция все повече навлиза в Европа и рано или късно тези автомобили ще започната да се предлагат и в България.

Експертите анализират броя на автомобилните дефекти и неизправности на евтините кросоувъри, както и регистрираните оплаквания от клиенти. На автомобилите се дават наказателни точки за неизправности. Съответно най-надеждните кросоувъри от Китай имат най-малко точки. Тази година лидерът на рейтинга не се е променил.

Най-надеждният китайски кросоувър от бюджетния клас е GAC Trumpchi GS3, който събра 140 точки и спечели за втори пореден път. Второто място е за Changan CS35 Plus (141 точки), а третото за Geely Icon (143). Geely Coolray (161 точки) и Kaiyi X3 Pro (163) затварят челната петица.

Като най-лоши и най-ненадеждни са определени Zotye T300 (232 точки), Livan X3 Pro и BAW BJ212 (по 209). JAC JS4 (198 точки), Chery Tiggo 2 Pro (187) и Tiggo 4 Pro (188). Интересно е, че продукцията на Chery се предлага и в Европа, но тези евтини китайски коли не са препоръчителни за покупка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУРЖОА

    19 3 Отговор
    Всичко, което подбива цените на немската икономика е ЛОШО ! Електричка под 100 К на пазара няма. Иначееее....зелени сделки, природа, глобално затопляне, рециклиране. Индия и Китай рано или късно ще стъпят в Европа и тогава, жална им майка на душманите.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Я да питам

    4 2 Отговор
    Този най-надеждният GAC Trumpchi GS3 караха ли го 10 години, за да заключат, че е надежден? Навъртяха ли му поне половин милион? Като гледам каква е малолитражка едва ли.
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    8 1 Отговор
    А европейските охтики ( с китайски компоненти) с турбинирани двигатели и 800 см обем.

    Те са толкова надеждни като стоките от магазините за 1 лев.

    Коментиран от #5

  • 4 абе Пич

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БУРЖОА":

    В Китай са по 13К евро но с държавните дотаций без тях стават по 20К. Докато дойтат тук транспорт, мита и печалба за дилърите станаха на 30-35К.
  • 5 Що бе

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Има и с по 3 литрови двигатели но за тях казвате че горели много. Икономичните пък били само 800кубика, угодия нямате.
  • 6 Прочети статията

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БУРЖОА":

    Никъде не е написано че са електрически