29 Август, 2024 11:10 932 2

Изпълнителният директор на Polestar си тръгна

  • polestar-
  • изпълнителен директор-
  • директор

Томас Ингенлат бе на поста 7 години

Изпълнителният директор на Polestar си тръгна - 1

Polestar, стартъпът за електрически превозни средства, подкрепен от китайския автомобилен гигант Geely, прави значителна промяна в ръководството, тъй като Майкъл Лошелер, опитен ръководител в автомобилната индустрия с опит в Opel, VinFast и Nikola, ще замени Томас Ингенлат, който напуска компанията.

Назначението на Лошелер идва в решаващ момент за Polestar, която се сблъска със спад в продажбите през първата половина на 2024 г. Глобалните продажби спаднаха с 27% на годишна база, което подчертава конкурентния характер на пазара на електромобили.

Зависимостта на компанията от китайското производство за трите ѝ модела също възпрепятства амбициите ѝ в САЩ поради високите вносни мита. Polestar 3, който наскоро започна местно производство в Южна Каролина, дава надежда за подобряване на продажбите на американския пазар.

Тъй като Polestar има за цел да се конкурира с утвърдени луксозни марки като BMW, Porsche и Mercedes-Benz, лидерството на Лошелер ще бъде от решаващо значение за формирането на бъдещето на компанията. Способността му да разработи ясна продуктова стратегия, да засили присъствието на Polestar на световния пазар и да постигне оперативно съвършенство ще бъде от съществено значение за ориентирането в конкурентната среда и постигането на устойчив растеж.

В допълнение към справянето с предизвикателствата, породени от намаляващите продажби и вносните мита, Лошелер ще трябва да се съсредоточи и върху подобряването на имиджа на марката Polestar и удовлетвореността на клиентите. Изграждането на силна идентичност на марката и предоставянето на изключителни преживявания на клиентите са от ключово значение за привличането и задържането на клиенти на конкурентния пазар на електромобили.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 148

    6 0 Отговор
    Рошерер, овсен да развие, ясна стратегия за пълнене на джоба си, друго няма да направи. След максумум година две ще иде другаде.
  • 2 Буха ха

    0 3 Отговор
    Разговор в бара между приятели:
    - Утре е доставката на новото ми БМВ.
    - Поръчах най-новия Мерцедес, до два месеца ще дойде
    - Аз пък проучвам Полестар.
    - Ха ха ха, кво е това бе, да не е от тия китайските гюмове?