2 Октомври, 2024 11:37 788 2

Джон Сина продава една от колите си

  • джон сина-
  • jaguar-
  • кола-
  • v12-
  • xj13

Репликата на Jaguar е копие на модел от 60-те години

Джон Сина продава една от колите си - 1

Jaguar XJ13 е автомобил с интересна история, произведен за шофиране на писта, но всъщност, никога не е излизал на писта. През 60-те години на миналия век Jaguar построява един-единствен прототип на този звяр с двигател V12, който възнамерява да се състезава в престижното състезание „24 часа на Льо Ман“. Различни фактори обаче довеждат до отмяната на XJ13 и единственият екземпляр е продаден на частен търг.

Днес няколко компании предлагат реплики на XJ13, които позволяват на ентусиастите да усетят духа на този емблематичен състезателен автомобил. Една такава реплика, собственост на звездата на WWE Джон Сина, в момента е обявена за продажба на търг в сайта Bring a Trailer.

Джон Сина продава една от колите си

Тази старателно изработена реплика разполага с двигател V12 с впръскване на гориво, петстепенна механична скоростна кутия и боя British Racing Green. Екстериорът се допълва от стъпаловидно разположени бронзови джанти Rotiform, обути в гуми Continental ExtremeContact Sport 02.

Джон Сина продава една от колите си

Въпреки че не е оригинален XJ13, тази реплика се отличава с впечатляващо внимание към детайлите. Интериорът е тапициран с луксозна кожа Buttercream с черни контури и двойно диамантен шев. Със само 350 километра на километража, тази реплика на XJ13 е в отлично състояние. Това е рядка възможност за ентусиастите да притежават част от автомобилната история, дори и да е реплика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.