7 Октомври, 2024 20:22 573 3

Renault и Stellantis опровергаха слуховете за сливане

  • renault-
  • stellantis-
  • сливане
Renault и Stellantis опровергаха слуховете за сливане - 1

Неотдавнашните спекулации за потенциално сливане между Stellantis и Renault бяха категорично отхвърлени от ръководителите на двете компании. Въпреки че в докладите се посочва, че подобно сливане може да създаде нова европейска автомобилна суперсила, няма конкретни доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Карлос Тавареш, главен изпълнителен директор на Stellantis, и Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault, публично отрекоха всякакви планове за сливане. Макар че френското правителство е заинтересовано от бъдещето на двете марки, идеята за сливане изглежда малко вероятна да набере сила.

Автомобилната индустрия непрекъснато се развива и редовно се създават нови партньорства и сътрудничества. Въпреки това в случая със Stellantis и Renault изглежда, че сливането не е на дневен ред в момента.

Важно е да се отбележи, че слуховете за сливане може да са били подхранвани от желанието за силен европейски автомобилен играч, който да се конкурира със световни гиганти като Toyota и Volkswagen. Въпреки това, както Stellantis, така и Renault са доказали способността си да успяват самостоятелно и няма ясна убедителна причина за сливането им.

Въпреки че сливането между Stellantis и Renault може да не е предстоящо, възможно е двете компании да проучат други форми на сътрудничество в бъдеще. Например, те биха могли да си сътрудничат в областта на научноизследователската и развойната дейност, производството или технологиите.

Междувременно и Stellantis, и Renault са съсредоточени върху своите индивидуални стратегии и цели. Stellantis работи за разширяване на своето глобално присъствие и продуктово портфолио, докато Renault се фокусира върху електрификацията и устойчивата мобилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерцедесажия

    2 5 Отговор
    Ах ти...франкещайна които ще създат...Според мен до 20г авто света и бизнеса рязко ще се промени ..не само за електриките но и за фирмите...ще има 2-3. Огромни ... Мерцедес ще оцелее ..оцелее ли Мерцедес ще помогне и на Бе Ен ве ...сам не е интересно ...но бе енве тр да разберат че са на 30 години назад след Мерцедес ..
  • 2 Спортист от рождение

    5 2 Отговор
    Животът е твърде кратък за да караш скучна кола!!!!!!!Там, в последния ъгъл на легендите, стои ТЯ – тиха и спокойна, но с брутално агресивен вид и зле прикрита жажда за още победи – 155 V6 TI – колата, която накара всички в DTM жестоко да съжаляват, че изобщо са участвали в този шампионат през 1993 г.!
    Пристъпвам бавно към нея, сърцето ми ще изскочи през гърлото ми, дишам на пресекулки и устата ми пресъхва... Най-после ... след мъничко ... ако още мога да се движа – ще застана до тази легенда, до този звяр – и се надявам да го погаля, ако не ме види персонала на музея... За секунди пред очите ми минават първите мигове на съприкосновение със 155 през 2003 г., макар и обикновената, спомням си всички гледани записи на състезания от DTM и клипове от планинския шампионат на Италия. Ръцете ми са потни, краката ми треперят, не чувам нищо вече, не мога и да мисля – Легендата е само на метър от мен, а си седи така спокойно и сякаш чака да я погалиш. И да – заставам до нея, оглеждам се уж небрежно, и слагам ръка на тавана ... кръвното ми сигурно би ужасило всеки доктор, но аз съм на седмото небе – да, аз стоя до тази Легенда, и мога да я докосна – нищо друго няма значение сега!!! Тази кола наистина те побърква – самата й форма излъчва агресията на акула, която просто се оглежда за следващата си жертва. Всеки детайл по нея говори за онези велики години на тотална доминация по пистите в Европа, и като застанеш до нея веднага разбираш защо е било така! Дори застинала
  • 3 Спортист от рождение

    3 2 Отговор
    Тази кола наистина те побърква – самата й форма излъчва агресията на акула, която просто се оглежда за следващата си жертва. Всеки детайл по нея говори за онези велики години на тотална доминация по пистите в Европа, и като застанеш до нея веднага разбираш защо е било така! Дори застинала на място и безмълвна, 155 V6 TI сякаш чака да й кажеш „Хайде, да изядем няколко германци