Last news in Fakti

26 Април, 2014 09:00 13 027 15

Great Wall и Mercedes-Benz vs. BMW X6

  • mercedas-benz-
  • haval-
  • great wall

Наш екип от мястото на събитието

На автосалона в Пекин се откроиха два концептуални автомобила, които много целенасочено се опитват да конкурират баварското високопроходимо купе с четири врати Х6. И докато конкуренцията от страна на Mercedes-Benz не е никак изненадваща, второто подобно предложение, идващо от марката Great Wall, удиви всички специалисти.

Китайците от Great Wall, които миналата година ребрандираха високопроходимите си автомобили и те вече носят наименованието Haval, извадиха концепцията Haval SUV. Конструиран от бившия дизайнер на Mercedes-Benz Андреас Дойфел, новият Haval SUV ще влезе в серия съвсем скоро и ще бъде глобален модел, което означава, че най-вероятно ще се появи и у нас. От компанията предпочетоха да не разпространяват предварителна информация за прототипа, като се ограничиха с информацията, че крос-купето разполага с хибриден силов тракт, който може да свали разхода на гориво до 2.2 литра на 100 километра пробег.

Concept Coupe SUV пък е името на другия претендент за мястото на BMW X6. Тази кандидатура обаче идва не от кой да е, а от прекия конкурент на баварците Mercedes-Benz. Представители на марката заявиха в Пекин, че серийната версия ще бъде готова догодина и ще се противопостави директно на новото поколение на BMW X6. Интересно за този автомобил е, че разполага с изцяло диодни светлини Multibeam, както и с ефектни 22-цолови джанти с гуми 305/45. Под капака е монтиран трилитров V-образен шестцилиндров мотор с два турбокомпресора. Мощността на агрегата е 333 конски сили, а максималният въртящ момент - 480 Нм. Моторът работи съвместно с деветстепенна автоматична трансмисия 9G-Tronic Plus и с фирмената 4Matic система. Иновационната Active Curve система пък има за цел да намали крена в завоите. Концепцията е дълга почти пет метра и е широка два. Серийното производство ще започне през 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    2 3 Отговор
    x6 estestveno
  • 2 ярослав станчев

    5 4 Отговор
    Леле мале,БМВ и МБ направо са в потрес от Haval SUV или по-скоро Kaval SUX.
  • 3 Никой

    4 2 Отговор
    Греат Уола изглежда много добре! Дано да остане такъв до пускането в производство и дано да не му сложаш някоя 1.2 бълха.
  • 4 Име:

    5 1 Отговор
    Това на последната снимка е срам за Мерцедес!!!!
  • 5 samo nemsko

    2 2 Отговор
    И после некопирали от БМВ да бе да
  • 6 Shmeker

    1 1 Отговор
    Грейт уола като го гледам са взели фарове от ауди, формата на решетката и тя е от ауди.. само дето е по-малка на височина. Задницата ми напомня на някое друго возило ама не се сещам в момента.

    Колкото до това дали копират от Х6 - ами първата кола в с такъв дизайн купе-SUV беше на SSANG YONG... след тва се появи X6...

    Иначе може да се каже че всички копират от Мерцедес, тъй като първия автомобил в света се води техен...
  • 7 zendera

    1 0 Отговор
    A бе кви светодиоди ви гонят,с това ли ще конкурирате Х6?На мода са вече лазерните фарове.За тях не сте ли чували?Поне 10 пъти са по-добри от ЛЕД.
  • 8 Ford

    5 2 Отговор
    Ако на Грейт уола му махнат емблемите и го представят като концепт на БМВ/примерно/, мед ще им капе от устата на някои, ама сега... китайски боклук било.Колко мъка има по тоя свят.

    Коментиран от #9

  • 9 zendera

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ford":

    Мъка,нали?!На мен ми е мъка че отново ми е празна чашата!!!!!!!
  • 10 Монго

    1 0 Отговор
    Визията ми харесва, но съм далеч от мисълта, че технологично в момента могат да се опрат на японското, европейското и хамериканското.
  • 11 Пламен Тенев

    0 2 Отговор
    Не забравяйте, че х6 е копие на Понтияк Ацтек от 2001-ва година, а х6 беше пуснат през 2008-ма, което е 7 години по-късно.

    Коментиран от #12

  • 12 samo nemsko

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен Тенев":

    Ти май нешто не си добре двете нямат ништо общто

    Коментиран от #14

  • 13 galaxy

    1 0 Отговор
    X6
  • 14 Пламен Тенев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "samo nemsko":

    ако поразгледаш авто новините от преди 5-6 години, ще видиш че всички медии са сравнявали х6 със Сангянг и Понтияк. Ето малко примери:
    "the worst thing about the x6 is that it looks like a pontiac aztec";
    "Obviously BMW thought the Pontiac Aztec was cool"
    "BMW X6 looks like the 2 year old SsangYong ACTYON SUV. I can't believe BMW copied SsangYong"
    "What where they thinking? BMW X6 is no doubt a Pontiac Aztek. Who copied who!"
    "Where others see the x6 sporty and swoopy, I see Pontiac Aztek."
    и т.н.
    Не съм против х6, даже ми харесва.

    Коментиран от #15

  • 15 zendera

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пламен Тенев":

    Че то изобщо има ли я още таз марка,не фалира ли....