Last news in Fakti

30 Април, 2014 10:38 14 811 15

Porsche се включва в проекта Кортеж

  • porsche-
  • кортеж

Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров обяви, че германската компания Porsche Engineering е привлечена като координатор на проекта за нова президентска лимузина и автомобили за висшия ръководен ешелон на Кремъл. Немците ще се занимават с адаптирането на возилата за серийно производство, съобщава "Интерфакс".

Според Мантуров специалистите на Porsche и досега са участвали като консултанти в различни етапи от проектирането на правителствените автомобили. Оттук насетне обаче компанията става официален инженерингов координатор на "Кортеж" и ще трябва да предложи технологични решения за качването им на конвейера. Министърът не уточнява каква е цената на услугата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    1 7 Отговор
    Това на снимката прилича на Варшава .аси!

    Коментиран от #3

  • 2 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 6 Отговор
    ся ше почне люта надпревара за създаването на възможно най-грозния автомобил
  • 3 Веско Павлов

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    Май не си виждал Варшава през живота си. Има Гугъл, образовай се малко преди да плещиш глупости.
  • 4 Mercedes-Benz

    2 13 Отговор
    Ясно е че руснаците са се отказали, щото не са могли да направят нищо, само кражби на дизайн и технологии, сега ще чакат на едни от най-големите в автомобилната промишленост да им направят колата, както едно време след втората световна плениха германски учени, да ги научат как да правят оръжия, включително и АК-47 рожба на Хуго Шмайсер, а и да не забравяме как изнасяха цели заводи с оборудването!

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Mercedes-Benz":

    Щото пък американците сами си направиха ракетите , или ти не си чувал за Вернер фон Браун...

    Коментиран от #6

  • 6 Mercedes-Benz

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    Русофиле американците са ми през **** Как се издаде че си рубладжия, винаги когато някой говори против "матушката" е или с американците или е фашист... мдаа русофилския мозък е ограничен откъм мисловни функции и разсъдък. Казвам го един път и да се знае БЪЛГАРОФИЛ съм, обожавам родината си и смятам че сме дали прекалено много на света без да сме получили нужното признание, гордея се с България и това че съм българин, интересува ме само и единствено българския интерес! Мразя дупедавци, били то русофили, ЕС слуги или САЩ/НАТО утрепки. Всичките са врагове на България!

    Коментиран от #9

  • 7 Симеон Тасев

    1 9 Отговор
  • 8 мечока

    3 11 Отговор
    Нема на пазара лимузини, та поръчкови ще правят за онеа тъпаците Путин и Медведев - сигурно бюджета на целата операция ще излезе колкото бюджета на Москва за 1 година, но какво значение има за 1 загорел комуняга, готов да жертва народа си в името на народа

    Коментиран от #12

  • 9 мечока

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "Mercedes-Benz":

    Те навремето рубладжийте най-много долари имаха. И като излезе от партийния дом та направо в централния кореком. А народа ходеше на парадите

    Коментиран от #11

  • 10 Владислав Димитров

    3 8 Отговор
    Не са глупави руснаците, знаят при кого да отидат !
    А какво стана със санкцийте ?? Така като гледам май, че големия бизнес си ги слага на ... тези санкций .
  • 11 Mercedes-Benz

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "мечока":

    Децата им учеха в прогнилия капиталистически свят и се обличаха в "хулигански" дрехи и караха западни коли... А стадото овце до ден днешен бленува по "ония времена" и пъшка като проститутка на магистрална отбивка, как ги яхаха и им се смееха в лицето, докато "строяха" комунизЪма, а за финал им казаха че социализЪма е едно недоносче и им взеха всичко спестено и приватизираха държавата! А в момента виновен за комунистите ОТНОВО има (не може да бъде )и това са хората от западна Европа, целия ЕС и международното положение... че на простите рубладжийски кратуни не можа да им светне аджеба, кой ги окраде и кой им тъпче тиквите в калта, за да може кремльовската шайка да върти далаверките си тука в България и да не й спират рахата! Ето нали видяхте в Украйна, опитаха се да се откопчат от червената проказа и резултата е налице, нахлуване на тежковъоръжени части на суверенна територия... Стефан Стамболов е примера какво следва да се случи с всеки български политик следвал българския интерес!
  • 12 Mercedes-Benz

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "мечока":

    Гледай сега какво крадене ще падне, по стара шумкарска традиция, "ти на мене, аз на тебе" и тука едни "наши хора" ще вземат едни пари, и после мужика пак прее*ан. Има качествени хора в Русия, дето и на тях горките им е писнало да ги яздят чугунените кратуни комунистически ама пусто и там промивката вече близо 100 години си е казала думата...
  • 13 мечока

    2 8 Отговор
    Аз съм горд член на Евро-Атлантическият алианс. В България има една не-малка част от келеши и нещастници, които са и грешници, затова тънат в душевна мизерия, те се смятат за комунисти, но не знаят че нямат ни най-малко общо с комунизма
  • 14 мечока

    2 8 Отговор
    Гледам европейски футбол, американски филми и документали и обичам немски автомобили. Когато чета книги, то те са главно от западни автори. Да дойде 1 от новоизлюпилите се русофили и да ми каже какви са ценностите на Руската култура ?
  • 15 мечока

    2 7 Отговор
    И в Русия има гейове, ненадминати са в хазарта, най-успелите мафиоти, а пък га дойде време за ядене и пиене са най големите прасета !