Last news in Fakti

27 Май, 2014 11:46 8 062 15

Volvo се перчи с интериора на новото XC90

  • volvo-
  • xc90

Следващото поколение на всъдехода XC90 ще има най-луксозния салон в историята на Volvo. Шведската марка публикува студийни фотографии на интериора на модела, който ще бъде показан през август.



Снимките изобилстват на дърво и кожа, но впечатлениe правят някои други подробности. Скоростният лост например е украсен с кристал на шведската компания Orrefors, а по централната конзола практически липсват бутони.



Управлението на различните системи на автомобила и използването на онлайн услуги ще става през 9.5-инчов сензорен дисплей. Екран заменя и традиционния приборен панел. В по-простите версии на всъдехода той ще бъде обикновен TFT, а във върховите модификации ще се монтира цветен екран с възможност за настройки на работните зони.



Инженерите и дизайнерите на Volvo са създали напълно нови седалки за следващото XC90. Благодарение на конфигурацията на облегалките им пространството в краката на пътниците отзад се е увеличило.



Седалките Comfort, които ще се монтират на базовите версии, разполагат с електрически регулировки на страничните части, дължината на хоризонталната част и поясните опори. Вентилация и масаж ще се предлагат срещу допълнително заплащане.



Вторият ред седалки се състои от три отделни кресла с надлъжна регулировка и възможност за промяна на наклона на облегалката. На третия ред ще могат да се возят комфортно хора с ръст до 170 см.



Новото XC90 получава климатична система с четири обособени зони. В зависимост от пазара блокът за управление на климатика на втория ред седалки ще се предлага или в стандартното оборудване, или като екстра.



Следващата генерация на XC90 ще стане първото Volvo, построено на модулната платформа SPA. Благодарение на новото шаси всъдеходът ще олекне със 150 кг в сравнение с предшественика.



Гамата от двигатели ще включва четирицилиндрови турбомотори от семейството Drive-E, най-мощният от които към момента развива 306 к.с. Очаква се и хибридна версия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    2 1 Отговор
    първият ХС90 не беше лъскав, но беше идеален автомобил. интересно ми е да видя второто поколение
  • 2 LEXUS

    3 3 Отговор
    Точно пък интериора яко евтинее, на тези копчета бързо ще им се обели хрома и ще лъсне жълта пластмаса, язък за Волво, доскоро бяха железни...

    Коментиран от #3

  • 3 M_SUX

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "LEXUS":

    То е ясно, че вкус нямаш, недей се излага.
  • 4 ГОШО ОТ СЕЛО

    1 3 Отговор
    ЛЕТВА

    Коментиран от #9

  • 5 TODOR STOYANOV

    2 1 Отговор
    КАК РАЗБРАХТЕ ОТ СНИМКИТЕ, ЧЕ Е ЕВТИНО...НА МЕН МИ ХАРЕСВА!БРАТ МИ КАРА Volvo Xc70 Kinetic Automat - 2006 И ТРЯБВА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ АВТОМОБИЛА Е СТРАХОТЕН!!!!
  • 6 Владислав Димитров

    2 1 Отговор
    Идеално, браво на шведите !
  • 7 Нема Бира

    1 2 Отговор
    На ключ са го докарали...
  • 8 MAXBLUE

    4 2 Отговор
    Харесвам Японските автомобили по много причини а от европейските марки VOLVO е марката която уважавам заради това че не лежи на стара слава,и влага много усет стил и надеждност в автомобилите си и винаги е на повече от две крачки в технологичното си развитие спрямо европейските си конкуренти и винаги успява да ги изненада.

    Коментиран от #10

  • 9 Troll

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГОШО ОТ СЕЛО":

    Оди си карай жигулито бре

    Коментиран от #13

  • 10 Стоян Стоянов

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "MAXBLUE":

    така е - много точно казано.
  • 11 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 12 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Не е лоша колата.Луксозно изглежда салона и сигурно на живо ще е още по-впечатляващо.
    Добре им дойдоха китайските милиончета,иначе и гроба Волво щеше да се нареди до този на другата,иначе много добра шведска марка,СААБ.
  • 13 ГОШО ОТ СЕЛО

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Troll":

    Жага карах в дванадесети клас. Това беше доста отдавна.
  • 14 Кобрата

    0 0 Отговор
    Volvo си е Volvo винаги здрави, надеждни и стилни автомобили.
    Тировете им също са много добри.

    Коментиран от #15

  • 15 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кобрата":

    Да, така е : http://www.youtube.com/watch?v=s-kN5ObYJmM