3 Юли, 2014 21:18 1 044 0

БЕХ не е договорил стойността на инвестициите за АЕЦ „Козлодуй”

  • аец „козлодуй”-
  • аец козлодуй

Споразумението на този етап не предполага поемането на конкретни ангажименти

Стойността на инвестициите на "Уестингхаус електрик кампъни" и "Тошиба" все още не договорена, съобщават от Българският енергиен холдинг. Самото споразумение представлява обща рамка на евентуалното сътрудничество между страните и на този етап не предполага поемането на каквито и да е ангажименти.

Стойността на необходимите инвестиционни разходи за реализиране на проекта следва да бъде уточнена по време на преговорите по условията на договора за инженеринг, доставка и строителство.

Преговорите с двете компании за изграждането на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй" стартираха още през декември 2013 г., когато след решение на Министерския съвет и решение на министъра на икономиката и енергетиката беше подписано споразумение за стратегически инвеститор, съобщава дружеството.

През изминалите шест месеца бяха проведени интензивни преговори за структуриране на проекта и по основните параметри на акционерно споразумение, по което страни са "АЕЦ Козлодуй Нови мощности" ЕАД, АЕЦ "Козлодуй" и "Уестингхаус електрик кампъни". Освен представители на страните в споразумението, в преговорите взеха участие и представители на Министерството на икономиката и енергетиката и "Български енергиен холдинг" ЕАД, допълват от енергийния холдинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА