Last news in Fakti

17 Юли, 2014 22:35 2 730 11

Бареков: 80 хиляди ще останат без работа заради срива на КТБ

  • николай бареков-
  • ббц-
  • ктб-
  • цветан василев-
  • иван костов

Политиците и банкерите ще си тръгнат богати от тази история, но бедният български народ няма да си вземе парите, защото месеци наред държавата се бави и не може да им ги върне, коментира лидерът на ББЦ

Независим европейски одит на КТБ, на българската банкова система и всички български банки поиска лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР Николай Бареков. В предаването „Още от деня" по БНТ той съобщи, че като европейски депутат ще сезира Европейската комисия за случая с Корпоративна търговска банка. „Консерваторите и цяла Европа е притеснена от това, което става в КТБ“, обясни той.

„Държавата да подходи незабавно към назначаване на нов мениджмънт на тази банка. Една банка, която фактически е фалирала, трябва да бъде обявена във фалит. По най-бързия начин да се отсее какво може да бъде спасено от активите. Мародерите да бъдат озаптени, веднага да бъдат проверени всички вложители и фирми в КТБ, дали са реални субекти и дали не са източвани банката, а който има доказани доходи, да му се възстановяват парите“, предлага лидерът на ББЦ.

Той подчерта, че ДПС и ГЕРБ, които управляват зад Орешарски, мародерстват на гърба на българския народ. „Заради срива на КТБ 80 хиляди души ще останат без работа“, предупреди Бареков. „В момента ГЕРБ не иска да направи мнозинство в парламента, а БСП бягат от отговорност, за да намерят начин да спасят банката. Начинът, който ГЕРБ предлага, е меко казано комунистически. Предложените 7% бюджетен дефицит е толкова, колкото дори и Германия няма с една работеща икономика“, посочи лидерът на ББЦ и попита: „Борисов като член на БКП ли действа с този бюджетен дефицит или като автентичен десен лидер?“. Според Бареков заради това си поведение в скоро време лидерът на ГЕРБ ще има сериозни проблеми в ЕНП.

„Това мародерство, което се извърши върху Цветан Василев и неговия бизнес, е не по-малко укоримо от начина, по който той разви взаимоотношенията си с останалите политически субекти. Той стана жертва на целия политически преход, защото неговата банка беше създадена по време на управлението на ДПС и БСП, набъбна до 10 милиарда по времето на ГЕРБ – активи, предприятия, Виваком. ДПС, БСП и ГЕРБ сега сложиха край на този балон, раздухан през годините“, описа Бареков ситуацията с КТБ.

„Проблемът е, че политиците и банкерите ще си тръгнат богати от тази история. Но бедният български народ няма да си вземе парите, защото месеци наред държавата се бави и не може да им ги върне. Бизнесът държеше милиони в тази банка, сега като нямат пари, как ще платят заплати?“, попита лидерът на ББЦ.

Той съобщи и че първият адрес на партия „Демократи за силна България“ е в офиса на Фондация „Демокрация“, която се намира в София на бул. „Граф Игнатиев“ 10 А, където е и централният офис на КТБ. „Генезисът е общ“, заключи Бареков. „Радан Кънев си позволи няколко пъти да нарича КТБ банка на мафията. Днес се оказа, че ДСБ си държи парите там, а лично ковчежникът на партията Юлиан Войнов нарече Радан Кънев лъжец. Самият Иван Костов си призна, че има пари в тази банка“, припомни лидерът на ББЦ.

„Винаги, когато стане въпрос за банки, изпъкват две имена – Борисов и Костов – те бяха единствените български политици, които имаха банки. Костов, докато беше премиер, имаше СиБанк, а после Борисов стана главен секретар на МВР и му я взе. Докато Борисов беше премиер, КТБ стана мастодонт. Василев бе средно богат българин преди Борисов да вземе властта. След това се изстреля на върха на класациите на най-богатите българи“, посочи още Бареков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    За съжаление е точно така.
  • 2 Филип Бушев

    0 0 Отговор
    Или по-скоро заради неграмотността на държавата!
  • 3 Поля Димитрова

    0 0 Отговор
    Така е. за съжаление от цялата работа пати не кой друг да е, а народа.
  • 4 Тенгри

    0 0 Отговор
    Време е у хората да се събуди патриотизма, за да предотвратим в бъдеще подобни ексцесии.
  • 5 Ива Димитрова

    0 0 Отговор
    а още колко няма да си вземат заплатите??? Прав е,че трябва да дойде външен одит-само така няма да има скрити резултати. А за това ,че Бойко и Костов си имат банки-това е извистна истина
  • 6 Змей Горянин

    2 0 Отговор
    Бареков да каже кой му даде пари на него и тогава да говори врели-некипели за другите, типичното "Крадецът вика "Дръжте крадеца!"". От този ми се гади повече, отколкото от Местан.
  • 7 Faktiana

    1 0 Отговор
    Змей Горянин, интересна позиция имаш, а другите как ти се отразяват на стомашно чревният комфорт?

    Коментиран от #8

  • 8 Змей Горянин

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Faktiana":

    От другите получавам уртикария, косопад и нощно напикаване с рецидив откъм словесна диария от рода "Да ти е*а майката!"
  • 9 Valyo Mitreshkov

    1 0 Отговор
    Истинските граждани на една европейска държава, а най вече политиците , би трябвало, при всяко едно твърдение за опонентите,било то хубаво или лошо, да бъде прикрепено с доказателства ! За Бареков,от "случката" в Костинброд, до ден днешен, не съм видял нещо като такива, поне в частта която се отнася до Бойко Борисов ! Ние , Българите, сме се научили да съдим хората по делата ! На Бареков обществени дела му липсват, а виж за съдебните, не знам !
  • 10 дими колев

    1 0 Отговор
    f.ck you , marionetke
  • 11 Съдете по делата

    0 0 Отговор
    Да се представя: Желева

    Срамувам се, че това олицетворение Бареков ще ни представя като нация в Европейския съюз. Олицетворение на една съществуваща брънка още от древната ни история - лакеи, подлизур, мазник, интересчия, лъжец, българският речник е много богат!!..
    Може би не всички, но хората, които имаме достатъчно интелект, следим и помним неговия старт и възход. От дудука до днес - европейски депутат. Човек който казва: "Съдете ме по думите, а не по делата!"- първо да обясни от къде са декларираните (забележете - ОФИЦИАЛНО) изразходени средства за предизборна кампания на стойност - 1 926 301 лева пред Сметната палата. Най-големият бюджет от всички представили се на избори. Да обясни точно ясно и конкретно в цифри. Изказването му, че са от спестени средства и дарения - и децата в детската градина се изсмяха! Чак тогава може да има претенцията да се изживява като депутат с достойнство - Спасителя на бедните!!!