Last news in Fakti

15 Август, 2014 11:13 1 938 2

Coca-Cola помпа мускули с енергийния Monster

  • coca-cola-
  • monster-
  • напитки-
  • безалкохолно

Сделката е обект на одобрение от регулаторните органи, но и двете компании се надяват, че тя ще приключи до началото на следващата година

Американската компания Coca-Cola купува 16,7% от калифорнийския производител на енергийни напитки за $2,15 млрд., съобщи Би Би Си.

Сделката е обект на одобрение от регулаторните органи, но и двете компании се надяват, че тя ще приключи до началото на следващата година.

Акциите на Monster скочиха с 22% след новината, а тези на Coca-Cola с 1.2%.

Coca-Cola ще предостави на Monster бизнеса си с енергийни напитки, в замяна ще получи правата над производството и разпространението на Peace Tea и други безалкохолни напитки.

Сделката ще даде достъп на Monster до изградената от Coca-Cola световна мрежа за дистрибуция.

От своя страна водещият американски гигант ще получи възможност да развитие на бързорастящия пазар на енергийни напитки.

Продуктите на Coca-Cola като Cola, Fanta и Sprite страдат от все по-стагниращо търсене заради притесненията на потребителите за отражението върху здравето им. Ето защо компанията търси нови продукти, които да предложи на клиентите си. Monster е поредна крачка в тази посока, след като тази година гигантът купи производителя на кафе в капсули Keurig Green Mountain.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fillip Dobrev

    0 0 Отговор
    Е то май отдавна монстър е собственост на кока кола , или поне в БГ те ги дистрибутират. А рок напитката ( пак енергиина ) е на пепси.
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Мани тия химикали