Last news in Fakti

27 Август, 2014 10:55 1 935 2

Heineken купува дела на Coca-Cola в „Загорка“

  • heineken-
  • coca-cola-
  • загорка

Поглъщането трябва да бъде одобрено от регулаторните органи и да стане факт до 2014 г.

Една от водещите в света пивоварни компании Heineken е постигнала споразумение да придобие косвеното акционерното участие на Coca-Cola HBC (CCH) AG в „Загорка“. По този начин акционерният дял на Heineken в компанията се увеличава на 98,86%, обявиха от „Загорка“ АД.

В официалното съобщение се уточнява, че сделката подлежи на одобрението на регулаторните органи в България и се очаква да стане факт през четвъртото тримесечие на 2014 г.

През 1994 г. Heineken и Coca-Cola съвместно придобиват мажоритарна част от акционерния капитал на „Загорка“ АД. За последните 20 години повече от 133 млн. евро са инвестирани в пивоварната за модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. В „Загорка“ работят 510 души.

За последните седем години „Загорка“ е лидер на българския пазар на бира по приходи от продажби и има приблизително 29% пазарен дял в обем за 2013 г. Компанията притежава богато портфолио от марки, сред които „Загорка“, „Ариана“, както и международните премиум брандове Heineken и Desperados.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 Иракли Иракли

    1 0 Отговор