Last news in Fakti

11 Септември, 2014 16:19 2 208 2

Депозантите трябва да обвиняват Цветан Василев за КТБ

  • ктб-
  • цветан василев-
  • депозантите-
  • лихви-
  • банкер

Подлъгани от високите лихви, хората всъщност са вложили парите си в поредната пирамида в България, смята известен банкер

Депозантите в КТБ трябва да линчуват Цветан Василев, че им е откраднал парите. А не те да се надпреварват да го защитават публично - нещо, каквото не би се случило никъде в западните страни. Това обяви известен банкер, който не пожела да бъде цитиран.

Хората са излъгани от високите лихви по депозитите. Всъщност те са вложили парите си в поредната пирамида в България. Тя обещава добра доходност, а същевременно с парите на протестиращите вложители Цветан Василев кредитира собствени бизнес начинания чрез свързани фирми и лица. "Оказа се, че т.нар. банкер Цветан Василев не може повече да поддържа пирамидалната структура и бяга в чужбина", заяви финансистът.

Все още никой не може да каже с точност колко пари е отмъкнал Василев. Едва ли са само публично обявените 200 млн. лв. Депозантите и обществото трябва да разберат, че колкото и пари да е изнесъл той от България, те не са лично негови. Той е извършил жесток обир на българския народ и държава и е крайно време да понесе отговорността, допълва банкерът.

Самият Вежди Рашидов, който е един от ужилените, казва: "Комитетът за защита на вложителите от КТБ  има над 500 души със светли пари и част от тях – над гарантираните влогове. Вътре са и фирми, фабрики, предприятия, реален бизнес. Всички са готови да се борят докрай. Имаме данни не само за онези, които проведоха криминалната акция с удара срещу КТБ, имаме и сигнали, че депозанти, които не могат да докажат произхода на парите си, са били предупредени да ги изтеглят от КТБ своевременно. Знаем и за избраници, на които са раздавани кредитни карти, за да харчат на воля нашите пари".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вложителка

    0 0 Отговор
    Всички знаем кой е въпросният банкер, дето е много ербап да говори анонимно, ама му треперят гащите да излезе да го направи публично. При това той не е само един, а са много - всъщност всички от гилдията, с чието мълчаливо съгласие КТБ беше разпедушинена. Ама га одихте заедно по коктейли не му викахте фараон на Цецко, че и награди му давахте, филистери банкерски!
  • 2 въпрос

    0 0 Отговор
    това случайно да не е шефа на обб,чийто служители преди няколко дена бяха хванати да правят промишлен шпионаж в КТБ,с цел да откраднат активи от банката?