Last news in Fakti

12 Октомври, 2014 17:00 1 241 0

Съкращават 38 работници от взривения завод в Горни Лом

  • горни лом-
  • взрив-
  • завод-
  • съкращават-
  • работници-
  • боеприпаси-
  • утилизация

Те са от цеха за утилизация, а все още не се знае какво ще стане с хората от цеха за производство на боеприпаси

Съкращават 38 работници от взривения завод в Горни Лом - 1
Снимка: БТА

38 работници от взривения цех "Утилизация" на завода за боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом ще бъдат съкратени, съобщи „Дарик“. В Бюрото по труда в Белоградчик е постъпило уведомление от фирмата собственик на завода - "Видекс" АД, с което информират за освобождаването на служителите в едномесечен срок. Все още не ясно какво ще се случи с работниците от цеха за производство на боеприпаси. Предстои "Видекс" АД да вземе решение и за тяхната съдба.

15 души загинаха, а трима бяха ранени, след като взрив разтърси фабрика за взривни вещества и боеприпаси в Горни Лом, община Чупрене, Видинско, на 1 октомври, около 17.00 ч. Експлозията е била изключително силна, две от сградите и част от цеха са изравнени със земята и на тяхно място зеят кратери. Значителни са повредите и на съседните сгради, тъй като отломки от 150-200 кг  летели на стотици метри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА