Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 18:53 4 202 1

Стефан Шарлопов: Готови сме с кандидат за министър на туризма

  • стефан шарлопов-
  • туризъм

Няколко туристически организации, обединени в Националния бранш по туризъм, излязоха с отворено писмо до бъдещия министър-председател Бойко Борисов.
В него те настояват за сформиране на отделно министерство на туризма, което да е в ръцете на ГЕРБ и в никакъв случай да не се оглавява от хора, работили за правителствата на Орешарски и Близнашки.
Една от организациите, подписали писмото, е Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Председател на Управителния съвет на съюза е Стефан Шарлопов. В предаването „Нещо повече“ по БНР той каза, че идеята за отделно министерство, отговарящо за туризма, не е нова:
Неправителствените организации в бранша са заявявали това на доста политически сили. Защо към ГЕРБ? Защото за първи път политическа партия поема предизборен ангажимент за отделянето на туризма в отделно министерство.

Според Шарлопов туризмът, селското стопанство и преработващата промишленост са секторите, които могат да помогнат за излизане на държавата от кризата.
Той заяви, че всички туристически организации трябва да се обединят около фигура с достойно образование, доказан опит и коректно владеене на езици като бъдещ министър на туризма.
Убедени сме, че бихме могли бързо да увеличим приходите от туризма. Как? Първо трябва да видим кой е националният туристически продукт. Ние отдавна пледираме за България – страна на четири сезона. И сме се аргументирали в тази посока, без да отричаме нито море, нито ски, напротив – да надграждаме с балнео и спа туризъм, с културно-историческо наследство, с винен туризъм, поклоннически туризъм, етнографски туризъм. Тогава, когато изградим националния  туристически продукт, ние трябва да си отговорим ясно и точно кой е нашият таргет, кои са нашите цели и как да стигнем до тях. А не да правим някакви изказвания и изложения и да няма никаква система на отчет за това, ако 3 лева са изхарчени какво е донесло това на България, коментира Стефан Шарлопов.

Той заяви, че не трябва да се подценяват и европейските фондове.
Шарлопов коментира и варианта Поли Карастоянова от Патриотичния фронт да поеме поста на министър на туризма:
Ако нещата тръгнат в посока Поли Карастоянова да оглави министерство на туризма, просто бъдете убедени, че в бранша ще настъпи чудо.

По думите му тя не е забила един пирон в туризма.
Ние имаме готовност да предложим коректни фигури, които по никакъв начин не са свързани с досегашните скандали, конфликти и проблеми в туризма и които са доказани мениджъри, поясни Стефан Шарлопов за бъдещия министър.
Той беше категоричен, че в разпределението на министерствата между коалиционните партньори, бъдещото министерство на туризма трябва да остане за ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От бранша

    0 0 Отговор
    Той човека (Шарлопов) се самопредлага! То е ясно! Да вземе заместника, "отговорник" за туризма от кабинета на Борисов и всичко ще се подреди мнооооого бързо! Той Иво Маринов направи "тоооолкова мноооого" за туризма! Един закон - 4 години! Двамата чудеса ще направят!!!