Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 08:48 998 0

Владислав Горанов: Министерският пост е предизвикателство

  • владислав горанов-
  • горанов-
  • финансов министър-
  • правителство-
  • бюджет

Предвижда се растеж през 2015 г., но той няма да е в размерите, в които ни се иска

Наследството в бюджета е след едно лошо управление на БСП и ДПС. Близо 1 млрд. и 100 млн. лева по-малко от предвиденото е приходна част. Това заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

Сегашното общество живее за сметка на следващото, коментира той. Ние сме с доста нисък размер на държавния дълг, но това не трябва да е хвалба. В момента сме застрашени от процедура по свръхдефицит, заяви Горанов.

Той изрази притеснение, че резкият спад на чуждестранни инвестиции може да притисне икономическото развитие през следващата година.

Финансовият министър коментира и темата за евентуално сливане на Агенция “Митници” и НАП, като според него това ще се случи след задълбочен анализ, но не на всяка цена.

На въпрос защо след като напусна 42-то НС, сега се завръща на поста финансов министър, Владислав Горанов заяви, че министерският пост е предизвикателство. Ситуацията в 42-то НС не беше добра за никого, в него нямаше да се случи нищо смислено, исках да запазя човешкото в себе си, коментира Горанов. Заяви и, че от 2010 г. не се е виждал с Делян Пеевски, по повод на коментарите за появилата се в интернет снимка на двамата.

Министърът предвижда растеж през 2015 г., но той няма да е в размерите, в които ни се иска.

По темата КТБ, Горанов заяви, че ще гарантира още в началото на декември вложителите да получат гарантираните си влогове във фалиралата банка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА