Last news in Fakti

24 Юни, 2014 15:52 1 317 0

Владислав Горанов става изпълнителен директор в Общинска банка

  • владислав горанов-
  • общинска банка

Общината е основен акционер във финансовата институция, като притежава 67.65% от капитала й

Бившият депутат от ГЕРБ и заместник-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов ще влезе в управлението на Общинска банка. Той ще стане изпълнителен директор на институцията, след като номинацията му бъде одобрена от Българската народна банка. Документите за това са били внесени в БНБ миналата седмица, потвърди Горанов пред "Капитал Daily".

Поканата за поемането на мениджърска позиция в банката е дошла от Столична община, посочи още той пред "Капитал Daily".

Общината е основен акционер във финансовата институция, като притежава 67.65% от капитала й. Миноритарен акционер в банката са свързани с Христо Ковачки фирми, които през 2004 г. придобиха блокираща квота в управлението й. В края на 2011 г., след намесата на БНБ общината успя да си върне контрола над банката и обяви плановете си за модернизирането й. В края на 2013 г. темата за приватизацията на кредитната институция отново излезе на дневен ред, като първоначалните очаквания са тя да има нов собственик до края на септември.

Владислав Горанов напусна парламентарната група на ГЕРБ през февруари 2014 г. Оттеглянето му беше изненадващо, доколкото името му се сочеше като едно от евентуалните нови попълнения в ръководството на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА