Last news in Fakti

12 Февруари, 2015 11:54 1 415 2

МВФ отпусна $17,5 млрд. на Украйна

  • мвф-
  • украйна-
  • заем-
  • кристин лагард

С този нов кредит финансовата инжекция от МВФ за Киев набъбва в размер на $40 млрд

МВФ отпусна $17,5 млрд. на Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Международният валутен фонд (МВФ) ще предостави на Украйна кредит от $17,5 млрд., съобщава Reuters.

Агенцията се позовава на президента Кристин Лагард. Тя посочи, че е доволна от постигната договореност за отпускането на кредит на Украйна от $17,5 млрд. за следващите четири години.

Програмата предстои да бъде одобрена от борда на директорите на Фонда, но според Кристин Лагард това вероятно ще стане, защото преговорите са минали много добре.

Парите ще се използват за укрепването на местната икономика.

Украинският премиер Арсений Яценюк съобщи, че икономиката може да се върне към растежа още през следващата 2015 година, ако реформите се окажат успешни и Русия спре да се намества в Донбас.

С този нов кредит финансовата инжекция от МВФ за Киев набъбва в размер на $40 млрд.

Украинските власти показват решимост и смелост за реформи, каквито не сме виждали досега. Например, те не само постигнаха заложения дефицит за тази година, но и надминаха целта. Втората цел, с която се справиха успешно, бяха цените на енергията, които бяха значително увеличени, отбеляза Кристин Лагард.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър

    0 0 Отговор
    МВФ си купи Украйна за без пари
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Ами ще си я купи.Като имат и те продажни политици,слушат американците,те им дават по някой милион,и работата готова.Продават си народа и държавата,продават си съвестта,но господ на такива им го връща тъпкано .Тия жертви на предателите на съвестта ще тежат.Сега не им пука ,ама ще дойде време,когато ще им се търси сметка за всичко.ГОСПОД ЗАБАВЯ,АМА НЕ ЗАБРАВЯ,за всичко ще си получат наказанието,ако и сега да се подхилкват.