Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 16:44 1 227 1

При газова криза ТЕЦ-овете с резерви за три дни

  • тец-
  • парно-
  • топла вода

От Федерацията на индустриалните енергийни консуматори обаче заявиха, че при евентуално спиране на доставките на газ работата на фирмите ще бъде спряна

Топлофикациите имат необходимите резерви от алтернативни горива за 5 дни, каквото е изискването. След този период те биха могли да осигурят парно и топла вода при евентуална газова криза, заяви пред БНР председателят на Асоциацията на топлофикациите Илия Николаев. По думите му, след това тяхната работа ще зависи и от това какви количества има в газохранилището в Чирен, къде ще бъдат насочени те и колко студено ще бъде времето.

Интересен е въпросът какво става, ако кризата продължи повече от тези регламентирани пет денонощия. Това означава, че трябва да има финансова и логистична обезпеченост за доставките на алтернативно гориво, нещо, което не навсякъде е ясно и възможно да бъде безпроблемно. Надяваме се, все пак, че криза няма да има, надява се Илия Николаев.

От Федерацията на индустриалните енергийни консуматори обаче заявиха, че при евентуално спиране на доставките на газ работата на фирмите ще бъде спряна. Те разчитат „Булгаргаз“ да им подава минималните количества, които да поддържат инсталациите, за да не се стигне до промишлени аварии.

Разясненията бяха направени, след като „Газпром“ заплаши Украйна да спре доставките след два дни, което би се отразило и на транзита на газ към страни от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър

    0 0 Отговор
    последно 3 или 5 дни?