Last news in Fakti

11 Март, 2015 19:43 1 157 0

ГЕРБ и РБ номинират Цветан Цветков за шеф на Сметната палата

  • сметната палата-
  • цветан цветков-
  • шеф

ГЕРБ и Реформаторският блок номинират Цветан Цветков за председател на Сметната палата. Предложението е постъпило днес в деловодството на Народното събрание.

Всички парламентарни сили могат да предложат шеф на институцията, а крайният срок за това изтича в четвъртък, 12 март.

Преди дни парламентът промени Закона за Сметната палата и одобри процедура за избор на ново ръководство.

Беше върнат предишния модел на управление на Сметната палата - председател с двама заместници, вместо сегашните председател и осем членове. Поправките бяха внесени и гласувани от ГЕРБ, РБ и АБВ и подкрепени от ПФ. ДПС и БСП гласуваха против.

Цветан Цветков беше заместник-председател на Сметната палата от 2011 г. до миналата година, когато ръководството на палатата беше сменено с приемането на нов закон.

Той е завършил Университета по национално и световно стопанство, магистър по „Счетоводна отчетност”. Работил е в „Държавен финансов контрол” към Министерство на финансите, а в последствие и в неговия приемник - Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. Бил е началник на отдел „Вътрешен финансово-ревизионен контрол” в Министерството на външните работи.

Ръководил е преговорите по хармонизиране на националното законодателство с европейските регулации в областта на финансовия контрол. Бил е съветник на министъра на финансите в правителството на Симеон Сакскобурготски - Милен Велчев в периода 2002 - 2003 г. Работил е в Сметната палата и преди да стане зам.-председател, като е ръководил звеното за вътрешен одит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА