Last news in Fakti

17 Март, 2015 11:45 946 0

Бизнесът от Николаевска област се запозна с възможностите на Балканите

  • юрий куренков-
  • украйна-
  • бизнес-
  • балкани-
  • николаевска област
Бизнесът от Николаевска област се запозна с  възможностите на Балканите - 1
Снимка: Търговско- промишлената палата на Украйна

Възможностите, които предлага региона на  Балканския полуостров, бяха представени пред  предприемачи от Николаевска област в Украйна. Проявата  беше организирана от представителя на Търговско- промишлената палата на Украйна за Балканите Юрий  Куренков.  
В срещата взеха участие представители на  николаевските делови среди, заинтересовани от  развитието на сътрудничеството с този европейски  регион.

Според компанията Ernst&Young, в момента  Балканите са най-динамичният, бързорастящ и  инвестиционно - привлекателен пазар на Европейския  съюз. Това обяви пред деловите среди на  Николаевска област представителят на Търговско -  промишлената палата на Украйна за Балканите Юрий  Куренков.

Той посочи, че основна цел на неговата мисия е да  води активна политика за привличаното на  украинския бизнес на балканските пазари,  създаването на смесени предприятие, откриването на  филиали и други.

Положителни страни на региона са благоприятния  данъчен режим, лесната регистрация на фирми и  невисоките разходи за складове и производствени  халета. По тази причина балканските страни могат да станат притегателен център за малкия и средния бизнес от Украйна.

Сглобяването на машини и съоръжения на територията на страните - членки на ЕС на Балканите позволява на продукта да се ползва с логото "Произведено в ЕС". Това значително улеснява и поевтинява процедурите по сертификация на стоки, които се произвеждат в момента в Украйна и се изнасят за ЕС.

След завършването на презентацията Юрий Куренков даде интензивни консултации на предприемачи, заинтересовани от намирането на партньори от Балканите.

С възможностите за бизнес и инвестиции на Балканите бяха запознати и предприемачи от Херсонска област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА