Last news in Fakti

24 Март, 2015 21:56 1 240 1

Няма сделки с активи на КТБ

  • ктб-
  • активи-
  • квестори

460 млн. лв. са събрали квесторите след поставянето на банката под надзор

Няма сделки с активи на КТБ. 460 млн. лв. са събрали квесторите на  Корпоративна търговска банка (КТБ) след поставянето й под  специален надзор. Това стана ясно на първото заседание на  временната комисия за проверка на обстоятелствата около банката.

Целта е депутатите да разберат дали държавните институции са  свършили работата си по надзора на банката и била ли е източвана  тя.

Откакто банката е затворена квесторите са успели да съберат 185  млн. лв. "живи пари" от кредитополучатели и още 250 млн. лв. от  банки в чужбина.

Цесиите са на стойност 852 млн. лв. като не става въпрос за  източване на банката, а за сделки с клиенти на банката –  кредитополучатели и депозанти, по които нито банката, нито  квесторите са страна, припомня ТВ7. Дали тези сделки предстои да  бъдат развалени с влизането на временните синдици, предстои да  разберем.

Още преди гласуването на законовите промени в пленарната зала  стана ясно, че временните синдици в КТБ вероятно ще бъдат двама.  Те ще имат право да наемат международни фирми за проследяване на  паричните потоци от фалирали банки.

Към момента няколко фирми са подали оферти във Фонда за  гарантиране на влоговете, като при повечето от тях предложението е  да получат като заплащане процент от събраното. Не е ясно обаче  как ще бъде направен подборът на фирмите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Няма сделка,ще крадат до край,в тая игра може друг път да не попаднат,така,че НЯМА СДЕЛКА.