Last news in Fakti

25 Март, 2015 10:30 1 118 1

Правителството следи много внимателно сделките с активи на Цветан Василев

  • виваком-
  • цветан василев-
  • томислав дончев-
  • правителството-
  • следи-
  • внимателно-
  • сделките-
  • активи

На мен може да ми мирише на много работи, но трябва да бъда много внимателен и да не споделям лично мнение. Има много интересни въпроси и много интересни отговори около сделката, заяви Томислав Дончев

Правителството следи много внимателно развитието на сделката за закупуването на БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб", втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал" от инвестиционната групировка LIC33. Това съобщи по БНТ вицепремиерът и министър по европейските въпроси и икономическата полититика Томисла Дончев

"На мен може да ми мирише на много работи, но трябва да бъда много внимателен и да не споделям лично мнение. Има много интересни въпроси и много интересни отговори около сделката “, обяви той.

"На пръв поглед говорим за сделка между частни лица и държавата няма работа там, но инвеститорите ще придобият предприятия, които са свързани с националната сигурност. Говорим и за милиардите за КТБ, които трябва да си върнем и да не тежат на българските данъкоплатци. Правителството много внимателно следи какво се случва. Не очаквайте да ви кажа по телевизията какво и как ще се случи", заяви Дончев.

„Редица институции ще се произнесат за тази сделка. Според мен, за тази сделка ще се произнесе и Европейската комисия. Аз съм в деликатната ситуация да не ви кажа всичко, което знам и да внимавам какво говоря. Даже мисля, че казах достатъчно", подчерта вицепремиерът.

"Аз не съм се срещал с Пиер Луврие. Никой от правителството не се е срещал с него. Ние знаем много за тези хора и то не от вчера. Това не е сделка за 1 евро, а за 1 млрд. евро. Няма опасност за българската икономика от тази сделка. Големият проблем беше с КТБ и ние трябва да си върнем парите. Има много интересни въпроси и гледни точки около тази сделка, които ние следим много внимателно", обясни той.

Факти.бг припомня, че оодробности по сделката бяха обявени на пресконференция вчера. По думите на белгийският инвеститор Пиер Луврие, продавачът е получил 1 евро, а компанията се задължава да покрие дълговете на дружествата за общо около 900 млн. евро.

По-късно през деня пък правителството обяви, че ще проверява произхода на средствата на инвеститора и поиска официална информация от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    1 0 Отговор
    Как го следите ,като продава под носа ви!