Last news in Fakti

25 Март, 2015 09:55 1 383 5

Договаря ли се Цветан Василев със себе си?

  • ктб-
  • виваком-
  • бтк-
  • парамов-
  • цветан василев-
  • сделка-
  • трайчо трайков

Финансистът Кольо Парамов изтъкна, че сумата от 900 млн. евро, за която беше казано, че ще покрие дълговете на компаниите към КТБ, е занижена два пъти

"Връзките между Цветан Василев и Пиер Луврие (шеф на компанията LIC33 - бел.ред.) са повече от очевидни. Изглежда, че в случая Василев се договаря със себе си". Това заяви Трайчо Трайков пред Нова телевизия, след като вчера беше съобщено, че специално създадената компания LIC33 ще придобие дялове в БТК ("Виваком"), военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб" и цифровия мултиплекс "Фърст диджитал".

"Години наред се отричаше, че всички тези фирми са свързани. И това сякаш го знаеха всички с изключение на "Банков надзор" на БНБ. Ако го знаеха, те щяха да са длъжни да не разрешат КТБ да контролира в такива големи размери всички тези свързани фирми. Затова "Банков надзор" си стоеше на ръцете и броеше звездите", коментира Трайков.

Той изтъкна, че инвеститорите така и не са казали дали ще могат да покрият задълженията на фирмите. По думите му тук става дума за стратегически активи и за прозиращи връзки с Кремъл.

"Не съм сигурен, че сделка има. Всеки може да променя собственост на офшорни фирми по веригата. Тези сделки не могат да се осъществят без участието и съгласието на кредиторите. А кредитор е КТБ, но индиректно това държавата", изтъкна Трайков.

Финансистът Кольо Парамов изтъкна, че сумата от 900 млн. евро, за която беше казано, че ще покрие дълговете на компаниите към КТБ, е занижена два пъти.

По думите му вече е ясно, че Цветан Василев е основен играч в банката, а неговите активи са за над 5 милиарда лева. Държавата вече може да продава активи на банката, за да покрие парите за депозитите, но досега не го е сторила, каза още финансистът.

„Още 17 завода са собственост на Цветан Василев. В тях са активите на банкера и трябва да се прекрати опита тази собственост да се прехвърли на съмнителни лица и офшорни фирми”, предупреди Парамов.

"Квесторите в КТБ, по искане на Иван Искров заблудиха цяла България. Те обезцениха всички активи на банката до такава степен, че да може тя да бъде фалирана. Освен това задържаха процеса с няколко месеца", заяви Парамов.

Журналистът Иван Бакалов изтъкна, че банката на Цветан Василев е била напълнена с парите на държавата и фаворизирана.

"През нея се направиха сделките за "Булгартабак", за БТК и за една камара неща. Това е икономика на тъмно. Ами кой купи БТК? Кой зададе въпрос въобще? ДПС и Доган чрез Пеевски участват в историята с КТБ. Василев и Пеевски се хванаха за гушите и сега искат да отнемат участието на Василев", поясни журналистът, като допълни, че в схемата "надничат и интересите на Бойко Борисов".

"Вие мислите ли, че Борисов е продал „Булгартабак” без да знае на кого? В КТБ имаме 30% собственост на Омански фонд- кой стои зад него?", попита журналистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вили

    0 1 Отговор
    Не знам дали зад въпросния инвеститор стои Кремъл, но обвързаността с Цветан Василев е наистина очевидна! Този мошеник продължава да си върти схемите с подставени лица и фирми и да ни се подиграва най-нагло! Докога трябва да чакаме да го екстрадират, за да отговаря пред съда??!!
  • 2 Бобо

    0 1 Отговор
    Цецо Мустака източи цялата държава и замина на СПА в Сърбия. Вместо да го натикат на топло му позволяват да точи още и още
  • 3 Дария

    0 1 Отговор
    Май тази договорка е видима за всички. Не трябва да се позволяват повече нечестни игри.
  • 4 Парушев

    0 1 Отговор
    Не мога да повярвам, че Цветан Василев прави тези далавери пред очите на всички ни. На всички ни е ясно, че за какво става дума. Държавата не бива да позволява тези сделки да се реализират.
  • 5 мори

    0 0 Отговор
    Не знам как Василев не е вече зад решетките?Явно можеш да си купиш съдебната система с пари!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове