Last news in Fakti

30 Март, 2015 11:23 1 034 2

Сорос готов да налее $1 млрд. в икономиката на Украйна

  • джордж сорос-
  • украйна-
  • икономика-
  • инвестиции-
  • сорос

Милиардерът и основателят на фондация „Отворено общество“ Джордж Сорос заяви, че има конкретни идеи за инвестиране и той е готов да вложи в икономиката на Украйна $1 млрд. Това става ясно от интервю на Сорос за австрийския в. „Дер Щандарт“.

Медията дори прави паралел между Сорос и основатевля на Microsoft Бил Гейтс, който влага милиаррди за развитието на Африка.

Има конкретни инвестиционни идеи като влагане на пари в селското стопанство или инфраструктурни проекти. Аз бих вложил $1 млрд. Това трябва да донесе печалба, отбелязва Джордж Сорос.

Той все пак не пропусна да припомни, че частните инвестиции в украинската икономика се нуждаят от политическа подкрепа от САЩ и ЕС.

Двете страни трябвало да гарантират, че ще направят всичко възможно за изпълнението на Минските мирни споразумения.

Джордж Сорос вече нееднократно призова ЕС да отдели допълнително финансиране на Киев и упрекваше Брюксел, че отделя твърде голямо внимание на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паатиланец

    1 0 Отговор
    Така се купува държава, драги ми Смехурко...
  • 2 отвори

    0 0 Отговор
    му се апетита на дъртия мръсник. така се разграбва държава и се прави бизнес по американски. особено цинично е поведението му по отношение на ЕС и Гърция. там няма интереси и е наясно че Гърците ще го изхвърлят ако припари.