Last news in Fakti

2 Юни, 2015 18:09 777 0

Облекчават административния режим за бизнеса

  • любен петров-
  • облекчават-
  • административен-
  • режим-
  • бизнеса

В МИ се подготвя нова Оперативна програма за малки и средни предприятия с финансов ресурс от 102 млн. евро, заяви Любен Петров

Облекчават административния режим за бизнеса - 1
Снимка: МИ

„Министерство на икономиката се стреми да облекчава административния режим за бизнеса“, заяви във Видин заместник-министърът на икономиката Любен Петров. На среща с делегация от област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия той представи възможностите за инвестиране в България и мерките, които българското правителство предприема за насърчаването им.

На срещата присъстваха областният управител на Видин Момчил Станков и областният управител на Ортенау Франк Шерер.

Зам.-министър Петров допълни, че усилията трябва да бъдат насочени към провеждане на съдебната реформа в страната, което ще даде гаранции, както на чуждите инвеститори, така и на българските предприемачи.

Той съобщи, че в Министерство на икономиката се подготвя нова Оперативна програма за малки и средни предприятия с финансов ресурс от 102 млн. евро, която ще използва основно финансови инструменти и ще бъде с изгодни лихви. Програмата ще заработи до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА