Last news in Fakti

15 Юни, 2015 18:11 1 407 1

Алексей Милер: Търсенето на руски газ се увеличава

  • алексей милер-
  • търсенето-
  • газ

До няколко месеца трябва да бъде сключен нов договор за доставки в Китай

Търсенето на руски газ се увеличава,  а договарянето на нови договори за дългосрочни доставки за Европа е в текущия дневен ред.

Това заяви директорът на Газпром Алексей Милер след среща с руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС. Според него тенденциите в износа на газ са много добри. Той заяви, че водещ потребител на руска газ като Германия е купила с 68% газ от началото на годината до май, в сравнение със същия период през 2014 г.

„Това говори, че потреблението на руски газ расте и без съмнение постигането на нови договори за дългосрочна доставка на руски газ за европейския пазар е въпрос от основния дневен ред с нашите европейски партньори.“, заявява Милер.

Според директорът на Газпром състоянието на вътрешните и външните пазари е много по-добро от колкото в края на 2014 г.  Той твърди, че Русия е способна да увеличи производството на газ и напълно да удовлетвори нуждите своите руски и чуждестранни клиенти.

През 2014 г. Газпром е извлякъл 444 млрд. кубични метра газ, при положение, че мощностите на концерна , въпреки че мощностите на компанията съставят 617 млрд. кубични квадратни метра. Това позволява на Русия безпроблемно да премине в есенно-зимния период и да удовлетвори евентуално върхово потребление, предизвикано от неочаквани студове.

Милер очаква, че договорът за доставка на руски газ през „западните маршрути“ в Китай ще бъде подписан в рамките на няколко месеца. Очаква се договорът да е за срок от 30 години, като основните точки за неговото сключване вече са изяснени.

Според Милер в момента най-мащабният проект на Газпром е „Силата на Сибир“, който започна през 2014 г. Според него всичко по него върви по график и без никакви проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Милер,милер,...ще ви иэкупят ВСИЧКИТЕ СУРАВИНИ,НО ЦЕНАТА НЯМА ДА ТИ ХАРЕСА!Пък после...кандидат членка на НАТО,ама след Македония:)