Last news in Fakti

18 Юни, 2015 17:11 1 733 4

Газпром, E.ON, Shell и OMV искат да строят нов газопровод

  • газпром-
  • газ-
  • северен поток-
  • e.on-
  • royal dutch shell-
  • omv

"Газпром", E.ON SE , Royal Dutch Shell и OMV AG подписаха меморандум, който предвижда сътрудничество за създаване на газопреносна инфраструктура за пряка доставка на руски газ на европейски клиенти, съобщи руският енергиен монополист на сайта си.

Документът предвижда строителство на газопровод от Русия през Балтийско море до Германия. Неговият капацитет ще е 55 млрд. куб. м. годишно.

Предстои компаниите да създадат съвместно дружество за реализацията на проекта. Смятат да използват положителния опит от изграждането на "Северен поток".

Страните в меморандума отчитат спада в собствения добив на страните в Европа, както и глобалния ръст на нуждата от природен газ. Това налага изграждането на инфраструктура за надеждно снабдяване на европейските клиенти с екологично чистото гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЩО БЕ

    1 0 Отговор
    Е как така--нали рашките бяха тотално изхолирани???нали според Десито,Киро,и Оня с коня рашъните вече са фалирали--никой не иска да инвестира със тях--а от злодея Путин,всички бягат....И защо всички тези фирми,НЕ правят газопровод от другите страни-Азарбейджан,Катар,САЩ, и т.н.а точно от Русия------нали божествената Тиква,ни обеща друг газ--НЕ руски....Абе какво става бе--защо пак с рашките...защо пак с Путин....
  • 2 gost

    0 0 Отговор
    Ами да де,защото са фалирали и са наведени и са се хванали за палците рашаните,за това немците искат да инвестират.Всичко ще им излезе без пари.Немците са си направили сметката,сега ще опънат едно хубаво рашките,за да им държи влага още дълго време.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всичко е ясно

    0 0 Отговор
    Ние пак сме прецакани. Докато нашите "управляващи" вече се чудят как повече да се над.пят на ЕС, САЩ, МВФ и др. такива съкращения, турците ще станат енергиен център вместо нас, ще си направят руска АЕЦ от която и ние в един момент ще започнем да купуваме ток, ще продават газ на Европа, в т.ч. и на нас - с две думи нашето енергийно кранче ще е у тях, нали така се получава? А сега какво се случва? Всичките водещи западни фирми ще правят комбина с Газпром! Ами нали се затягаха мерките срещу Русия? К'ва стана тя - явно изгодния бизнес си е изгоден бизнес, а ние ще вярваме на разни месии от ЕС и УСА. Хайде все така да изпълняваме всичките им капризи и да видим (който доживее де) до къде ще стигнем? А между другото, този "gost" дали е редовен?... Чудя се дали не си е пил хапчетата, дали се е напушил или и двете?