Last news in Fakti

30 Юни, 2015 13:43 2 024 5

ЕЦБ: Банките в Гърция могат да издържат между 2-5 дни

  • гърция-
  • ецб-
  • банки-
  • евро-
  • криза

Банките в Гърция могат да издържат без финансова подкрепа от Европейската централна банка (ЕЦБ) между 2 и 5 дена. Този черен сценарий ще стане факт, ако правителството на Сириза пропусне да плати дължимите днес €1.6 към Международния валутен фонд (МВФ).

Прогнозата беше направена от ръководителят на германския банков надзор (Бафин) Феликс Хуфелд.

„Може с часове да се спори дали става дума за два, три, четири или пет дни“, коментира Хуфелд.

Експерти обаче посочиха, че реално гръцките банки имат почти две седмици отсрочка. ЕЦБ даде ясен сигнал, че ще продължи със своята ликвидна подкрепа за тях поне до провеждането на референдума, а затягането на кранчето ще е от 6 юли понеделник.

От своя страна Европейската комисия заяви, че врата за Атина остава все още отворена, но времето изтича твърде бързо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Не че обичам гърците, но ги уважавам като народ със СОБСТВЕНО, а не ЧУЖДО, НАТРАПЕНО МНЕНИЕ и ВИНАГИ ЩЕ ГИ ПОСОЧВАМ за ПРИМЕР като ДЪРЖАВА И НАРОД СЪС СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ И СОБСТВЕНИ(ГРЪЦКИ) ИНТЕРЕСИ, НЕ ЧУЖДИ, ДОШЛИ ОТ ТУК И ОТ ТАМ!
    Хайде да оставим за момент Гърция на страна и да видим:Какво ни донесе НА НАС демокрацията за 25 години:
    - Преди имаше "червена аристокрация". Днес тя се нарича "бизнескласа".
    - Преди съществуваше политическа цензура. Днес има икономическа цензура - ако не си с властта..... ще загубиш работата си.
    - Преди имаше журналисти на заплата. Сега има платени журналисти.
    - Преди имахме индустрия и селско стопанство. По време на демокрацията селското ни стопанство, индустрията ни и атомната ни енергетика бяха унищожени, разграбени и харизани на чужденци или нашенски мафиоти.
    - Преди имахме славна армия. Днес имаме карикатурна сбирщина, която служи на западните сили.
    - Преди имахме прилично здравеопазване. Днес право на здраве имат онези, които имат пари.
    - Преди имахме природа. Днес горите ни се изсичат, а Черноморието е вече бетонирано.
    - Преди всички бяха нахранени. Днес просията стана професия, а ровенето из боклуците придоби общонационални измерения.
    - Преди имаше ред и спокойствие. Днес убийствата са ежедневие, даже на някои им досажда, когато медиите дружно повтарят тези "отегчаващи новини"
    - Преди учениците пееха "Върви народе възродени". Днес индивиди със сексуални извращения парадират на гей-сбирщини.
    - Преди имахме история. Днес не се говори за турско робство, а за турско "присъствие", преиначава се Баташкото клане, Левски се представя като убиец, а Ботев се описва като терорист и пройдоха.
    - Преди се раждаха българчета, днес се въдят цигани!
    - През 1989 г. броят на българите беше повече от девет милиона души. Днес той е около 6-7 милиона(обаче заедно с цигани и турци)!
    - Два милиона от останалото в България население са пенсионери, половината от които в порутените си селски къщи се страхуват за живота си от цигански набези.
    - Преди имаше държава България. Днес има територия България.
    - Преди бяхме хора със самочувствие, сега треперим като на разстрел когато някой млад меринджей ни каканиже поредните си безумни мисли в резултат на малоумен западен трейнинг.
    И сме вечно съгласни със ВСИЧКО НАТРАПЕНО НИ ОТ ВЪН!, Защото нали вече сме Европейци, при това "Свободни", ужким де......

    Коментиран от #4

  • 2 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    -Само забележете на зехтин и маслини!.....-Дека са червонците дьенгите и американските ддоллорра от програмата...А?!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    преди имахме армия, а сега Гащници!!! Търкат си панталоните да мине времето д пенсия! Не ,че в соц армията старшинките и сандъците" морските" не правеха същото!!!
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "аз":

    толкова неистини в един пост .имали сме самочувствие,природата ни била чиста и други смехории.за сравнение на журналистиката преди 10 ти ноември и сега е все едно да сравняваш жив с умрял,пеели сме народе възродени ,пред трибуната на тодор живков и тва било по- хубаво от геовете днес!!!!що се отнася до циганите и раждаемостта ,може да провериш демогравски как се е изменила българия от 1939 до 89 година и в чия полза сериозно ще се учудиш,та се запитаи що комунистите се опитаха да изравняват мача с възродителни процеси и изселвания,другото е боза ,за икономиката и армията ни славната армия с безславно битие на пълни безхаберници в нея с извращения и кражби ,напълно небоеспособна,а икономиката ни бе субсидирана от съветските суровини ,непроизвеждаща нищо което някои би купил доброволно ,показателно се срути за 3 години от 86 до 89 година след като горбачов ни спря евтините суровини.
  • 5 Печенката

    0 0 Отговор
    я гърците били много добри на флейти и бузуки така ги издуват че бузките им ще се пръснат от кеф и насладки?!