Last news in Fakti

14 Юли, 2015 05:46 700 0

Стартира конкурс за най-добър бизнес проект в творческите индустрии

  • th13teen arts-
  • конкурс-
  • бизнес-
  • проект-
  • творческите-
  • индустрии

Министерство на икономиката организира за трета поредна година конкурс за най-добър предприемач от творческите индустрии и предоставя възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

Целта на конкурса Th13teen Arts е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните предприятия в творческите индустрии у нас. Конкурсът е насочен към всички предприемачи, регистрирани и осъществяващи дейността си в България, които имат иновативна бизнес концепция в областта на творческите индустрии, без ограничение за размера на тяхното предприятие.

Всички предприемачи, чиито предприятия са в следните области: кино, музика, радио, сценични изкуства, занаяти, дизайн, кулинарно изкуство, игри, телевизия, издателска дейност, реклама и архитектура, имат възможност да представят своята бизнес концепция пред българската и международната публика.

Победителят на конкурса Th13teen Arts ще получи възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 52 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup, и награден фонд от 20 000 щатски долара. Участниците в състезанието ще имат възможността да представят иновативните си бизнес концепции пред едни от най-големите компании и инвеститори в иновативни предприятия в света.

Специалната награда на конкурса Th13teen Arts ще е за едно старт-ъп предприятие, което ще получи възможността да участва за специалните награди на конкурса Creative Business Cup в Копенхаген, както и да представи своята бизнес концепция пред инвеститори. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори.

Формуляри за участие ще се приемат в периода: 09.07.2015 г. - 27.07.2015 г., след което ще бъдат разгледани и оценени от предварително определено за целта жури. След селекция от страна на журито на 28.07.2015 г. най-добре представилите се участници ще бъдат уведомени и поканени да представят кратки презентации на английски език в рамките на финалния ден.

Краен срок за подаване на документи: 27.07.2015 г. Финалът на състезанието ще се състои на 30.07.2015 г., когато журито ще обяви и кой е победителят от националния конкурс Th13teen Arts.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА