Last news in Fakti

14 Юли, 2015 15:00 3 823 0

Танцувалното училище с нов директор

  • танцувалното училище-
  • нов-
  • директор-
  • бойко неделчев

Междувременно ще се проведе конкурс за поста

Със заповед на министър Вежди Рашидов от днес Бойко Неделчев - премиер-солист и балетен педагог в Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/ в София, е назначен за изпълняващ длъжността ”директор” на училището до провеждането на новия конкурс за този пост.    

До момента преподавателят Бойко Неделчев ръководи специалността ”Класически танц” в Националното училище за танцово изкуство.

Бойко Неделчев е завършил Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство–гр. Пловдив, специалност „Балетна педагогика и режисура”-  обр. степен „магистър”;

-  Специализация в Болшой театър – Москва и Гран опера –Париж;

- Школа Шотокан Киохан карате І Дан.

 Професионална кариера:

 - Премиер солист на Националната опера и балет в София и паралелно - в Балет „Арабеск”;
 -  Директор на Балета в Националната опера и балет;
 - Заместник-директор и художествен ръководител в Държавното хореографско училище;
 - Главен експерт по балетно и танцово изкуство в Министерство на културата.
 -  Преподавател в НУТИ по класически и дуетно-класически танц.

       Награди:
 - Сребърна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци за изпълнение на ролите на Спартак и Караиван;
 -   Златна лира на СМТД за цялостна творческа дейност;
 - Награда за резултатна педагогическа работа от Националния конкурс за млади балетни изпълнители за 2008 г. и 2010 г.

      Гастроли:
     - В държави от Европа, Азия и Африка многократно, като артист на Националната опера и балет и на Балет „Арабеск”.
 

Както вече съобщихме, със заповед на министъра на културата на 13 юли 2015 г. бе обявен нов конкурс за заемане на длъжността директор на Националното училище за танцово изкуство. Документи за участие в конкурса могат да се подават в Министерството на културата на бул. ”Ал. Стамболийски” № 17 до 13 август 2015 г. включително. 

Факти.бг припомня, че  вчера министърът на културата Вежди Рашидов прие молбата на Анна Донева и я освободи от заеманата длъжност  директор на Националното училище за танцово изкуство.

В петък – 10 юли 2015 г., Анна Донева подаде заявление до министъра на културата Вежди Рашидов с молба да бъде освободена от длъжността директор на Националното училище за танцово изкуство в София.

Очаква се да бъде назначен изпълняващ длъжността ”директор” на училището до провеждането на новия конкурс. Това ще стане максимално бързо.

Със заповед на министъра на културата от 13 юли 2015 г., бе обявен нов конкурс за заемане на длъжността директор на Националното училище за танцово изкуство.

Документи за участие в конкурса могат да се подават в Министерството на културата на бул. ”Ал. Стамболийски” № 17 до 13 август 2015 г. включително.

Вчера ученици и учители от Националното училище по танцово изкуство в София протестираха. Те поискаха оставката на директора Анна Донева.

Напрежението в училището избухна преди 4 месеца, когато ученици обвиниха директорката, че дискриминира паралелките за български народни танци за сметка на класическия е модерен балет. От своя страна Донева заяви, че прави всичко възможно училището да се развива. В резултат на това министерство на културата направи конкурс за директор, но той беше анулиран, защото кандидатите не събраха необходимия брой точки и се наложи да бъде обявен нов конкурс.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА