Last news in Fakti

13 Юли, 2015 13:35 1 941 0

Анна Донева е освободена като директор на танцовото училище

  • анна донева-
  • освободена-
  • директор-
  • танцовото училище-
  • протест

Днес е обявен нов конкурс за директор на училището

Днес министърът на културата Вежди Рашидов прие молбата на Анна Донева и я освободи от заеманата длъжност  директор на Националното училище за танцово изкуство.

В петък – 10 юли 2015 г., Анна Донева подаде заявление до министъра на културата Вежди Рашидов с молба да бъде освободена от длъжността директор на Националното училище за танцово изкуство в София.

Очаква се да бъде назначен изпълняващ длъжността ”директор” на училището до провеждането на новия конкурс. Това ще стане максимално бързо.

Както е известно, със заповед на министъра на културата днес - 13 юли 2015 г., е обявен нов конкурс за заемане на длъжността директор на Националното училище за танцово изкуство.

Документи за участие в конкурса могат да се подават в Министерството на културата на бул. ”Ал. Стамболийски” № 17 до 13 август 2015 г. включително. 

Факти.бг припомня, че  по-рано днес ученици и учители от Националното училище по танцово изкуство в София протестираха. Те поискаха оставката на директора Анна Донева.

Напрежението в училището избухна преди 4 месеца, когато ученици обвиниха директорката, че дискриминира паралелките за български народни танци за сметка на класическия е модерен балет. От своя страна Донева заяви, че прави всичко възможно училището да се развива. В резултат на това министерство на културата направи конкурс за директор, но той беше анулиран, защото кандидатите не събраха необходимия брой точки и се наложи да бъде обявен нов конкурс, който е насрочен за днес.

„Разочаровани сме от конкурса. Също така изгубихме доверие в тези хора, които всъщност са нашите преки началници в Министерството на културата. Ние нямаме доверие, че те ще направят друг следващ конкурс, който ще бъде прозрачен. Те направиха една стара схема – не избраха никого, за да оставят г-жа Добрева на поста”, обясни пред bTV преподавателят от училището Асен Павлов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА