Last news in Fakti

13 Септември, 2011 19:57 1 235 0

Ръст на бедността в САЩ

  • сащ-
  • бедност
Ръст на бедността в САЩ - 1
САЩ

Нивото на бедността в САЩ се увеличи до 15.1% през миналата година, въпреки икономическото възстановяване, което върви в страната. Последните данни показват, че това е най-високо ниво от 1993 година насам, предаде телевизия Си Ен Ен. Икономисти коментираха, че резултатите не за изненада на фона на високата безработица. В САЩ има 46.2 млн. бедни. През миналата под долната граница са минали 2.6 млн. американци.

Правителството на САЩ е определило доход от 22.314 долара на година за четиричленно семейство и 11.139 долара на човек като граница на бедността. Всяка година сумата се преизчислява, а за миналата е установено още, че доходите на средната класа в САЩ са намалели. Средният доход пък се е увеличил само с 11% за 20 години. При богатите обаче увеличението е с 42%.
Най-потърпевши от нарасналата бедност са децата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА