Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 20:52 1 145 0

С „Последна лира” Ватикана тръгва срещу бедността

  • лира-
  • ватикана-
  • бедност

Ватикана е предприела безпрецедентна акция по набиране на средства за своите хуманитарни операции по света, съобщават местни медии.

Инициативата е с кодово име „Последна лира” и в нейната основа е идеята  да се съберат всички намиращи се в населението, но излезли от употреба лири. Това трябва да стане до 31 март В  нетърговско обръщение в момента все още са 2,5 трилиона италиански лири (около 1,6 милиарда евро).

Старите банкноти висят носталгично в магазини и заведения, скътани са за спомен по домовете, забравени са в шкафове и килери или са прибрани в колекции в очакване да придобият във времето примамлива нумизматична стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА