Last news in Fakti

15 Септември, 2011 11:58 2 819 1

Брокер загуби 2 млрд. долара

  • ubs-
  • швейцария

Швейцарският банков гигант UBS съобщи, че незаконни търговски операции, извършени от брокер в нейна инвестиционна банка, са донесли загуби от 2 милиарда долара. Въпросът се разследва, съобщиха от финансовата институция и увери клиентите си, че няма да бъдат засегнати. „Невероятно е, че такова нещо се случва. Очевидно е, че те имат проблеми с управлението на риска“, коментира търговският анализатор Клод Зендер, цитиран от британския вестник „Дейли телеграф“. Експертът предупреди, че лошата вест ще навреди на доверието към банката.

Фактът, че брокерът е извършвал операции без разрешението на своите ръководители и надзорници, вече удари по акциите на банковата група. Неизвестно е кой е брокерът и къде се намира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Везирев

    0 0 Отговор
    Да бе, сигурно! Всички, които е трябвало са знаели. Просто, практиката е при високорискови инвестиции да има един предварително избран, който да изгори в случай на провал. И, нали се сещате, че тоя, "изгорелия", си тръгва от корпорацията с поне десетина милиона.