Last news in Fakti

3 Август, 2015 09:08 909 2

Шефът на КЕВР: Няма да подам оставка

  • кевр-
  • ток-
  • иван иванов-
  • бизнес-
  • електроенергия

Комисията отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите, допълни той

Бизнесът и синдикатите поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов заради увеличението на цената на електроенергията.

"Няма да си подам оставката, защото при всички взети решения сме спазили закона. Решенията са прозрачни, справедливи и публични и всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията”, заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

"Не съм на този пост, за да правя кариера или да се харесам на когото и да било, а за да защитавам обществените интереси. КЕВР отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите”, допълни той.

Относно добавката "задължение към обществото", Иванов коментира, че тя наистина е висока, но това е така, защото в резултат на тежки управленски грешки, НЕК е доведена до финансова катастрофа с милиарди задължения.

"Ние търсим възможност не само бизнесът, но и българските граждани да бъдат равнопоставени. Вноските, които трябва да правят електропроизводствените дружества, налага рязка реорганизация и оптимално намаляване на кражбите. В противен случай в края на годината те няма да са конкурентоспособни на енергийната борса", обясни Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СОМАТ

    0 0 Отговор
    БКЕВР/ /Борисово-Костовско енергийно и водно регулиране/- всичко си идва на мястото, продължава сечта на малките фирми - явно и те са "лош мат,рял". За населението , което оцелее, мощно помощ от 11 ст на 100лв. Борисов, не те ли е срам- преди няколко месеца се възмущаваше от 1,5% /1,5лв/100лв/. намаление като обидно? И от 1 ,5 млрд като фалит .А сега 16 млрд? Що за наглост и дебелоочие прите жавате с Костов? Че се беше заканил да се включиш в протестите срещу самия себе си? Къде беше ,че не участва, да не си рязал някъде лентички? кой ви плаща да ликви дирате малките фирми с коалиционния партнъор Костов? Май избираш Борисов , получаваш Костов не е празна приказка?
    Пак ще излезем, да знаете! Гответе пак провокаторите-
    Протестна мрежа, Отворено общество, Ранобудни студенти , воглаве с Христо Иванов и Найо Тицин!
  • 2 НАГЛЕЦ

    0 0 Отговор
    НАГЪЛ ТИП И МОШЕНИК. ПОМНЯ ГО КАК ХВАНАХА С РУШВЕТ ЗЕТЯ МУ МИТНИЧАР И КОЛКО БЕШЕ НАГЪЛ И НАХАЛЕН В НСС ДОКАТО ГО ОПРАВИМ ЗЕТ МУ....КОСТОВАЦИ....ГЕРБЕРАСТИ ....СЕ ТАЯ ....САМО Б....ЦИ НАЗНАЧАВАТ.